ChristenUnie Amersfoort: inspannen voor resocialisatie verslaafden

dinsdag 21 december 2004 23:58

In de gemeenteraad van Amersfoort is gedebatteerd over de gebruikersruimte. Het voorstel van het college werd door de fractie van de ChristenUnie Amersfoort als te vrijblijvend gezien. Er werd namelijk voorgesteld om bezoekers van de gebruikersruimte waar nodig te leiden naar de reguliere hulpverlening. Wanneer dit nodig werd geacht, werd echter niet beschreven.
 
‘Hopeloze’ gevallen
Fractielid Hetty van Berkum-Admiraal: "In mijn bijdrage heb ik Kofi Annan, secretaris generaal van de VN geciteerd. Hij zegt het volgende: 'Afkicken is het teruggeven van respect en waardigheid van de mens'. Vanuit de christelijke mensvisie waarbij we de mens als kroon van Gods schepping zijn kennen we geen ‘hopeloze’ gevallen. Mensen afschrijven is hiermee in strijd. Zie ook de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan."
Het Kabinet heeft in haar vergadering van 17 december 2004 besloten dat bij hulp aan harddrugsgebruikers “enige drang en dwang” mogelijk moet zijn. Hulpverleningsorganisaties – vaak werkend vanuit een christelijke visie – bereiken goede resultaten met afkickprogramma’s. En ook op andere terreinen van de Geestelijke GezondheidsZorg is bemoeizorg niet langer onbespreekbaar.

Bovenstaande argumenten worden genoemd in het amendement dat de fractie van de ChristenUnie heeft ingediend bij het eerder genoemde voorstel van het college. Doel: een grotere inspanning van de gemeente om harddruggebruikers te leiden naar de reguliere hulpverlening en zo resocialisatie van deze mensen te bewerkstelligen. Het amendement is raadsbreed aangenomen. Een succesje op de valreep van het oude jaar!

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari