ChristenUnie organiseert achterbanbijeenkomst missie Afghanistan

foto Defensie - afghaanse politie op training17-01-2011 11:19 17-01-2011 11:19

De ChristenUnie gaat zaterdag op de Vriendendag in gesprek met leden en belangstellenden over het kabinetsvoorstel voor de politietrainingsmissie in de provincie Kunduz in Afghanistan. Tweede Kamerlid Joël Voordewind: ,,De fractie wil op zorgvuldige wijze een besluit nemen of we de missie wel of niet steunen. Daarom spreken we dinsdag met deskundigen uit onze achterban en gaan we zaterdag in gesprek met onze leden en sympathisanten.”

Volgende week vindt de hoorzitting met deskundigen en het debat over de missie plaats in de Tweede Kamer. Voordewind: ,,Ik heb nog veel vragen over de meerwaarde van deze missie, de veiligheid van de mensen die we erheen sturen alsook de financiering ervan. Die vragen komen tijdens de hoorzitting en het debat aan de orde. Daarna zal de fractie haar eigen afweging maken.”

De achterbanbijeenkomst is onderdeel van de Vriendendag op zaterdag 22 januari in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. De bijeenkomst is van 11.00-12.30 uur en Joël Voordewind is hierbij aanwezig. Aanmelden voor deze bijeenkomst is vereist en kan via www.christenunie.nl/vriendendag.

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari