Rouvoet: Er is werk aan de winkel

20110301-pscampagne-nosdebat-rouvoet-103-03-2011 14:23 03-03-2011 14:23

Met bijna alle stemmen geteld tekent zich in de provinciale staten en Eerste Kamer een verlies af voor de ChristenUnie. Hoewel wij wisten dat het moeilijk zou worden om de historisch goede uitslag van de verkiezingen in 2007 te evenaren, is de teleurstelling over het huidige verlies van 15 provinciale zetels en mogelijk twee senaatzetels groot.

Het verlies van de enige zetel in Noord-Brabant komt het hardst aan. Hermen Vreugdenhil, lijsttrekker en huidig Statenlid van de gezamenlijke ChristenUnie-SGP-lijst: ,,Stemmenverlies, een relatief hoge opkomst en strategisch stemmende kiezers lijken de oorzaken te zijn waardoor wij de zetel net niet hebben kunnen behouden. Toch willen wij ons niet laten ontmoedigen en gaan wij vastberaden de komende periode in.”

Friesland is de enige provincie waar de ChristenUnie het aantal statenzetels heeft weten vast te houden. Lijsttrekker Piet Adema: ,,We zijn dankbaar dat wij stabiel zijn gebleven. Veel mensen steunen nog steeds de uitgesproken christelijke politiek van de ChristenUnie.”

Partijleider André Rouvoet: ,,We zijn erg teleurgesteld dat we de winst van de fantastische provinciale Statenverkiezingen van 2007 helemaal kwijt zijn. Dat doet pijn, allereerst in de provincies en natuurlijk ook straks in de Eerste Kamer. Er is voor de ChristenUnie werk aan de winkel om de steun van de kiezers terug te winnen. Want de ChristenUnie staat onverminderd voor politiek uit overtuiging dat ons land meer dan nodig heeft.”Dat de coalitie geen meerderheid lijkt te hebben gehaald in de Eerste Kamer is volgens Rouvoet ‘politiek relevant’.

Roel Kuiper, lijsttrekker voor de Eerste Kamer: ,,Ik wil in elk geval onze dank uitspreken aan iedereen die wél op de ChristenUnie heeft gestemd en zeker ook aan de vele vrijwilligers die zich in alle provincies zo fantastisch hebben ingezet voor de campagne. Wij gaan in zetelaantal terug in de Eerste Kamer, maar zullen ons ChristenUnie geluid onverminderd laten klinken.”

 


Bekijk hier de uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen 2011

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari