Regime Ahmadinejad kan niet hard genoeg worden aangepakt

09-03-2011 15:49 09-03-2011 15:49

,,Het rapport van collega Belder is goed want het is realistisch en pragmatisch”, zei Europarlementariër Peter van Dalen(ChristenUnie) tijdens het debat over Iran in het Europees Parlement. Het rapport had volgens hem op onderdelen een veel scherpere toon mogen aanslaan tegen het verwerpelijke regime van Ahmadinejad. ,,Deze schurk ontkent de Holocaust en wil de staat Israël liefst vandaag nog de zee inschuiven. Christenen hebben letterlijk geen leven onder Ahmadinejad.”

Volgens de Europarlementariër onderdrukt Ahmadinejad bovendien zijn eigen mensen op een vreselijke manier: ,,Nog nooit zijn er zo veel mensen geëxecuteerd als juist in het afgelopen jaar. De EU moet daarom de oppositionele krachten die zich richten op democratie en mensenrechten, blijven steunen."

Het regime Ahmadinejad kan niet hard genoeg worden aangepakt volgens Van Dalen: ,,Ik denk aan sancties, en aan het uitvoeren van gerichte acties tegen het Iraanse atoomprogramma, zoals met het Stuxnet-virus is gebeurd. Ik kijk uit naar de dag dat dit regime ten val komt! Liefst vandaag nog!”

 

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari