Hoofddoekverbod in Europa is onbegrijpelijk voorstel

european-parliament_35010-05-2011 11:35 10-05-2011 11:35

Vandaag heeft de PVV voorgesteld dat er in alle Europese gebouwen een hoofddoekverbod moet komen. De hoofddoek is volgens de PVV symbool van onderdrukking van de vrouw. Peter van Dalen, Europarlementariër voor de ChristenUnie, vindt dit een onbegrijpelijk voorstel. Hij stelt dat wanneer men vanwege de eigen overtuiging een hoofddoek wil dragen, dat moet kunnen. Van Dalen: ,,Moet in Europa alles vlak en kleurloos worden? Moet de grote witkwast er over heen zodat we allemaal als gelijke zombies één kant op kijken en nog slechts één mening hebben? Dat is precies wat D66 ook wil."

Van Dalen: "Ik vind ook dat een buschauffeur een kruisje om z´n nek moet kunnen dragen - is helaas verboden door een Nederlandse rechter - of dat er in een Italiaans openbaar schoollokaal een kruisbeeld moet kunnen hangen, dat heeft het Europese Mensenrechtenhof toegestaan."

 Van Dalen adviseert de PVV `hun probleem´ bij de bron aan te pakken. ,,Indien de PVV de veronderstelde onderdrukking van de vrouw door de islam wil aanpakken moeten ze niet bij de symbolen beginnen, maar bij de bron. Stuur dus een delegatie naar moskeebesturen in binnen- en buitenland en dring er bij hen op aan, met een interpretatievoorschrift van de koran te komen dat de vrouw niet wordt onderdrukt en dat men tegen onderdrukking van de vrouw is."

Indien het voorstel toch wordt aangenomen dan komt Van Dalen zelf in verzet:  ,,Mocht men onverhoopt toch gehoor gaan geven aan het PVV voorstel, wat ik zeker niet verwacht, dan zal ik uit protest met een flink kruis om m´n nek gaan lopen. Eens testen of dat dan ook niet mag ."

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari