Eerste reactie op de troonrede

20-09-2011 17:49 20-09-2011 17:49

ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob: ,,Ik vind dat de maatvoering en de plekken waar bezuinigingen neerkomen niet goed zijn. Met name mensen die het toch al moeilijk hebben, met een persoonsgebonden budget of kinderen met passend onderwijs, krijgen zware klappen. Ook gezinnen met éénverdieners komen onevenredig slecht uit deze begroting."

Slob: ''Ik ben zeer verbaasd over de tweekindpolitiek van het kabinet. Dat is ongehoord, wie heeft dat verzonnen? Als het kabinet dat wil loslaten is dat winst, maar dan krijgt iedereen minder. Wij willen de bedragen overeind houden. Op sterke gezinnen, waar de burgers van morgen opgroeien, moet je niet bezuinigen.''

Om te laten zien dat het anders kan heeft de ChristenUnie fractie vrijdag een tegenbegroting gepubliceerd. De ChristenUnie wil per saldo evenveel bezuinigen als het kabinet, 18 miljard euro voor 2015. Wel maakt de ChristenUnie andere keuzes dan het kabinet met bijvoorbeeld een lastenverlichting van 50 miljoen euro voor het bedrijfsleven en aanzienlijke verzachting van de ingrepen bij het persoonsgebonden budget en de geestelijke gezondheidszorg.

U kunt de tegenbegroting van de ChristenUnie lezen door op deze link te klikken.

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari