Arie Slob naar Armenië voor herdenking 100 jaar genocide

Armeense kwestie vuurwoensdag 22 april 2015 17:46

ChristenUnie-leider Arie Slob woont vrijdag in de Armeense hoofdstad Jerevan de 100-jarige herdenking van de Armeense genocide bij. Slob is daar op uitnodiging van de Armeense regering. Arie Slob: ,,Dit zal een indrukwekkende herdenking zijn van de eerste genocide uit de vorige eeuw.”

De genocide koste het leven van circa 1,5 miljoen Armeniërs, tussen de 250.000 en 600.000 Arameeërs en 350.000 Pontische Grieken. ,,Vermoord door de Turken, toen nog verenigd in het grote Ottomaanse Rijk. En nog is de erkenning van dit grote leed schaars. Ook het Nederlandse kabinet loopt hiervoor weg om Turkije niet teveel voor het hoofd te stoten. Herdenken zonder dat erkent wordt wat jouw volk is aangedaan, dat is voor de gemeenschap niet alleen pijnlijk, maar het staat ook verzoening in de weg. Verzoening kan niet zonder erkenning van de feiten”, aldus Slob.

Ook in Nederland vinden er herdenkingen plaats.
Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) zal vrijdagavond in de Armeense Kerk in Almelo onderstaande bijdrage uitspreken, ter herdenking van de Armeense Genocide.

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Speech Peter van Dalen Herdenking 100 jaar Armeense Genocide - 24-4-201587,0 kBapplication/pdfdownload
Labels
Arie Slob
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2015 > april

Geen berichten gevonden