Aandacht voor kinderarbeid tijdens Indiase handelsmissie

kinderarbeid04-06-2015 18:11 04-06-2015 18:11

Minister Ploumen heeft in antwoord op Kamervragen van de ChristenUnie en de PvdA toegezegd om het uitbannen van kinderarbeid aan de orde te stellen tijdens de handelsmissie naar India dit weekend. Namens de ChristenUnie stelde Joël Voordewind de Kamervragen over slavernij en kinderarbeid in Indiase steengroeves.

In tv-uitzendingen van de Keuringsdienst van Waarde werd aandacht besteed aan dit onderwerp. Dat in combinatie met de handelsmissie van minister-president Rutte en minister Ploumen waren aanleiding voor de ChristenUnie en PvdA om hierover vragen te stellen.

De minister zegt toe dat ze het onderwerp aankaart in de gesprekken met de Indiase overheden en Indiase bedrijven. Bovendien wil ze met betrokken bedrijven in de natuursteensector tot afspraken  komen over het bestrijden en voorkomen van slavernij en kinderarbeid en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. Dat is hard nodig, aangezien de meeste Nederlandse importeurs geen informatie hebben uit welke groeves het ingekochte graniet komt.

De ChristenUnie heeft de overheid tot slot gevraagd geen producten - waaronder natuursteen - in te kopen waar slavernij of kinderarbeid aan te pas is gekomen. De minister geeft aan daar aandacht aan te willen geven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari