CPB-cijfers: "Kansen voor werk, lagere lasten en energietransitie"

Arie-slob-banner-1-944x39010-06-2015 10:28 10-06-2015 10:28

De economisch opgaande lijn die vandaag blijkt uit de nieuwste cijfers van het CPB, biedt volgens de ChristenUnie de kans om nu werk te maken van onder meer de belastinghervorming en energietransitie. Arie Slob: “De groei zet door en de werkloosheid daalt. Dat is goed nieuws voor gezinnen en bedrijven die het in de afgelopen jaren zwaar gehad hebben. Nu moet het kabinet doorpakken. Werkgelegenheid is en blijft voor ons prioriteit.”

De maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen beginnen effect te sorteren. “Het aantal werkzoekenden blijft een voortdurend aandachtspunt. Zeker ook in regio’s waar de werkloosheid boven het landelijk gemiddelde ligt.”

De belastinghervorming moet mede daarom nu met kracht worden opgepakt. “Door de lasten op arbeid te verlagen, stimuleren we de arbeidsmarkt. Daarnaast moet het kabinet oog hebben voor de koopkracht van gezinnen en zorgbehoevenden.”

Nu het economisch beter gaat, moet volgens de ChristenUnie ook de knop om bij de gaswinning in Groningen. “Dit is het moment voor een verregaande energietransitie. Dat doet ook recht aan de inwoners van Groningen,” aldus Kamerlid Slob.

« Terug

Nieuwsarchief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari