Meerderheid voor godsdienstvrijheidsfonds en verzoeningsprojecten Israël

voordewind-banner-3-944x390maandag 07 december 2015 16:52

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met twee ChristenUnie-amendementen waarmee minimaal €1 miljoen wordt vrijgemaakt voor projecten die de godsdienstvrijheid in onvrije landen bevorderen en nog eens €1 miljoen voor verzoeningsprojecten in Israël. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind diende deze amendementen in tijdens de behandeling van de begroting 2016 voor Buitenlandse Zaken. Minister Koenders zei zijn steun voor de amendementen eerder al toe.

Joël Voordewind: “Wereldwijd worden 200 miljoen christenen vervolgd om hun geloof. Met het geld uit het godsdienstvrijheidsfonds kunnen de proceskosten van christenen in gevangenschap betaald worden, bijvoorbeeld in het geval van Asia Bibi. Maar ik denk ook aan bescherming in safe houses voor bekeerlingen die vervolgd worden door familie of opgepakte voorgangers van huiskerken in Iran. Het is ontzettend belangrijk dat we voor hen op blijven komen.”

Voordewind strijdt daarnaast al langer voor bijdragen aan verzoeningsprojecten in Israël. In juli reisde hij door Israël om verschillende projecten te bezoeken. Hij riep Koenders op om tijdens de reis van de minister naar Israël – enkele weken later – hetzelfde te doen. Eind 2014 nam de Tweede Kamer ook al een amendement aan om op de begroting van 2015 geld vrij te maken voor verzoeningsprojecten. “Met het veiligstellen van een bijdrage van €1 miljoen voor het komende jaar, krijgen deze projecten, die van onderop werken aan vrede en veiligheid, de steun die ze verdienen,” aldus Voordewind.

« Terug

Nieuwsarchief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari