Voordewind organiseert schrijfactie voor mensenrechten

voordewind-banner-5-944x390woensdag 09 december 2015 17:39

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind organiseert morgen de schrijfactie van Amnesty International in de Tweede Kamer. Op de Dag van de Mensenrechten - 10 december - doen wereldwijd op verschillende plekken mensen mee aan de schrijfmarathon van Amnesty International. Aan één stuk door worden brieven geschreven voor mensenrechtenverdedigers.

Amnesty onderstreept hiermee de kracht van de handgeschreven brief als actiemiddel. Zoveel mogelijk verschillende teams zullen de pen in beweging houden. Kamerleden en medewerkers kunnen een brief komen schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan.

We schrijven die dag onder andere voor de mensenrechtenverdedigers Leyla en Arif Yunus uit Azerbeidsjan. Nadat Leyla op een persconferentie opriep tot een boycot van de Europese Spelen in Azerbeidzjan, is zij opgepakt. Kort daarna werd ook haar man, Arif, gearresteerd. Beide verkeren in slechte gezondheid. Ook schrijven we voor Zunar (Zulkiflee Anwar Ulhaque) uit Maleisië, Phyoe Phyoe Aung uit Myanmar, Waleed Abu al-Khair uit Saudi-Arabië, Yecenia Armenta uit Mexico en Albert Woodfox uit de Verenigde Staten.

« Terug

Nieuwsarchief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari