ChristenUnie: 60 miljoen extra voor opvang in de regio

voordewind-banner-2-944x390donderdag 17 december 2015 15:04

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind wil dat minister Ploumen 60 miljoen euro toe wordt gevoegd aan het Nederlandse noodhulpfonds ‘Dutch Relief Fund’. Vandaag wordt gestemd over een amendement dat Voordewind indient bij de begroting voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Uit de Najaarsnota blijkt dat uit het fonds voor exporterende bedrijven (Dutch Good Growth Fund, DGGF) 60 miljoen euro onbesteed geld over is. Voordewind stelt voor om dit direct te besteden aan humanitaire crises in de wereld en opvang van vluchtelingen in de regio.

Voordewind: “Op zo veel plekken kan dat geld beter besteed worden. De nood is hoog in de opvangkampen in het Midden-Oosten. In Irak, Syrië, Jemen en de omliggende landen is een gebrek aan voedsel en hulpgoederen. Miljoenen mensen die zijn gevlucht voor oorlog en terrorisme moeten daar overleven. En in Ethiopië zijn er acute voedseltekorten. Daar zijn de zorgen en op die plekken kunnen Nederlandse hulporganisaties goed werk verrichten met dit geld.”

Voordewind begrijpt dan ook niet dat de minister met dergelijke noden in de wereld de onderbesteding in het DGGF laat voor wat het is. Hij hoopt dan ook op steun vanuit de Tweede Kamer om de 60 miljoen te kunnen besteden aan vluchtelingen die het nu nodig hebben.

« Terug

Nieuwsarchief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari