ChristenUnie: actie elektronicasector nodig tegen kinderarbeid

voordewind-banner-3-944x39020-01-2016 12:30 20-01-2016 12:30

Naar aanleiding van een rapport Amnesty International heeft ChristenUnie-Kamerlid Joel Voordewind vragen gesteld aan minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Er is sprake van grootschalige kinderarbeid in kobaltmijnen in Congo waar de grondstof voor batterijen wordt geproduceerd voor grote elektronicafabrikanten.

Voordewind wil dat de minister in gesprek gaat met de sector over het uitbannen van kinderarbeid en meer transparantie in de productieketen: “De berichten zijn verontrustend: uit het rapport blijkt dat kinderen van 7 jaar oud meewerken in de kobaltmijnen in Congo. De bedrijven die onze smartphones produceren kunnen nu niet uitsluiten dat kinderarbeid in hun keten plaatsvindt. Ik hoop dan ook dat de minister werk gaat maken van meer transparantie bij de grote fabrikanten van elektronica.”

Voordewind ziet genoeg mogelijkheden voor de minister om meer werk te maken van meer openheid bij de elektronicafabrikanten. Onder andere in convenanten over conflictmineralen zoals iTSCi en PacT.

« Terug

Nieuwsarchief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari