Denk mee over thema’s uit het hart van christelijke politiek

Wat is wijsheid-102-02-2016 17:02 02-02-2016 17:02

Het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie organiseert binnenkort twee evenementen die het hart van christelijke politiek raken. Hiervoor bent u van harte uitgenodigd!

U kunt u aanmelden via wi.christenunie.nl. Houd die site ook in de gaten voor andere evenementen van het WI, zoals een debat over dierenwelzijn en een symposium over rechten en plichten in de bijstand. 

Symposium ‘Toekomst voor christelijke politiek’
vrijdagmiddag 19 februari, 13.30 uur, De Observant, Amersfoort, wi.christenunie.nl/watiswijsheid 

Tijdens een symposium denken we graag met u na over de toekomst van christelijke politiek. Het evangelie heeft Europa door de jaren heen veel goeds gebracht. Maar wat betekent dat voor de waarde van christelijke politiek vandaag? Waarom zouden mensen stemmen op een christelijke partij? Heeft christelijke politiek, in de huidige vorm, wel toekomst?
Tijdens het symposium presenteren wij bovendien ons nieuwe boek Wat is wijsheid? Toekomst voor christelijke politiek.

Sprekers: ds. Paul Visser, socioloog prof. dr. Jan Hoogland, Tweede Kamer-fractievoorzitter Gert-Jan Segers en dr. ir. Rob Nijhoff, auteur van Wat is wijsheid?.


Groenlezing ‘Vrij om te sterven’
woensdagavond 2 maart, 19.45 uur, Gertrudiskapel, Utrecht, wi.christenunie.nl/groenlezing2016

In onze cultuur van 'maakbaarheid' is sterven een omstreden thema. Is er in onze grote nadruk op vrijheid en autonomie nog ruimte voor beperktheid en verval? Is er ruimte voor een gesprek over de ethische dilemma's rondom de dood? En hoever reikt de vrijheid die mensen krijgen, ook van de overheid, om verschillende keuzes te maken aan het einde van ons leven?

Op deze en andere vragen rondom het levenseinde gaat Theo Boer, medisch ethicus aan het Lindeboom Instituut, in tijdens de Groenlezing op 2 maart aanstaande.

« Terug

Nieuwsarchief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari