Ook meerderheid in Eerste Kamer voor initiatiefwet Jongerencontracten

image29-03-2016 21:43 29-03-2016 21:43

Het initiatiefvoorstel van de ChristenUnie om met Jongerencontracten meer kansen voor jongeren op de woningmarkt te creëren, heeft vandaag ook steun gekregen van een meerderheid in de Eerste Kamer. Daarmee komt het jongerencontract definitief in de wet staan. Eerder stemde de Tweede Kamer al in met het voorstel van Carola Schouten, dat ze met de ChristenUnie-jongeren van PerspectieF opstelde.

Schouten: "De kansen van jongeren op een woning zijn vandaag groter geworden. Dat is grote winst voor die jongeren nu, voor de jongeren die hen over een paar jaar opvolgen en voor al die jongeren die nog gaan volgen."

PerspectieF-voorzitter Erik-Jan Hakvoort: “Vanaf vandaag hebben we het mogelijk gemaakt dat jongeren sneller aan een eigen woning komen. Het is een mijlpaal voor onze organisatie dat we dit wetsvoorstel werkelijkheid zien worden, maar we kunnen daar niet te lang bij stil staan. Nu begint het pas. Er zijn op dit moment jongeren die nergens op de huurmarkt terecht kunnen, dus het is zaak dat woningcorporaties en particulieren snel gebruik  gaan maken van deze contracten”.

Met het Jongerencontract krijgen huurders tussen de 16 en 28 jaar een contract voor maximaal vijf jaar (in uitzonderlijke gevallen te verlengen met twee jaar). Daarna maakt de jongere plaats voor een volgende jongere, waardoor het aanbod van woningen voor jongeren steeds beschikbaar blijft. Tijdens de huurperiode bouwen jongeren inschrijfduur op, waardoor de kans op een volgende woning toeneemt.

Carola Schouten: "Ik ben blij dat jongeren door het jongerencontract meer kans maken op goede huisvesting. Wachtlijsten zijn vaak lang, ook doordat zittende huurders lang op hun plek blijven zitten. Jongeren kunnen soms niet anders dan thuis blijven wonen. Het jongerencontract kan dat doorbreken."

« Terug

Nieuwsarchief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari