ChristenUnie: ‘Breder kijken naar welvaart, ook op Prinsjesdag’

Carola Schouten - Foto: Anne-Paul Roukema20-04-2016 12:04 20-04-2016 12:04

De ChristenUnie verwelkomt de conclusies van de Commissie Breed Welvaartsbegrip. Volgens Tweede Kamerlid Carola Schouten is het voorstel om het CBS de Monitor Duurzaam Nederland door te laten ontwikkelen tot een Monitor Brede Welvaart een goede stap om in ons land breder te kijken dan alleen naar economische groei.

Carola Schouten: “De ChristenUnie vindt het een goed voorstel om een Monitor Brede Welvaart op te stellen. We meten onze welvaart nu veel te smal. Economische groei is niet het enige dat telt. Ook zorg, milieu, vrijwilligerswerk en onderwijs zijn van waarde voor onze samenleving.”

De ChristenUnie stelt daarom voor om de Monitor Brede Welvaart niet alleen bij het Verantwoordingsdebat, zoals de Commissie voorstelt, maar ook tijdens Prinsjesdag mee te laten wegen. Schouten: “Wat de ChristenUnie betreft komt niet alleen economische welvaart, maar het totale welzijn van de samenleving centraler te staan bij het behandelen van de begroting. Ook bij begrotingsbehandelingen kunnen we immers veel breder kijken dan alleen economische groei. De waarde van goede zorg, het beste onderwijs voor onze kinderen en schone energie kunnen we daar door de Monitor Brede Welvaart laten meewegen.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari