16 juni - week 24 - 2007

zaterdag 16 juni 2007 12:23

Deze week kwam het beleidsprogramma van het kabinet naar buiten. Het beleidsprogramma is een eerste uitwerking van het coalitieakkoord dat de fracties van CDA, PvdA en ChristenUnie in februari hebben afgesloten. Er is veel kritiek op het beleidsprogramma gegeven. Agnes Kant merkte bijvoorbeeld op dat het beleidsprogramma het coalitieakkoord met plaatsjes was. Leuke quote, maar wel wat goedkoop. Ik ben blij met veel van de uitwerkingen die ik heb aangetroffen. Het is allemaal een stuk concreter geworden. Ik heb ook wel kritiek, maar dat bewaar ik tot het debat over het beleidsprogramma van aanstaande dinsdag.

Mijn werkweek begon met een werkbezoek aan Rotterdam. Samen met Jan Jacob van Dijk, Jan de Vries en Margo Kraneveldt heb ik twee scholen bezocht. Een 'witte' school aan de rand van de stad en een 'zwarte' school in de stad. Boeiend om de verschillen te zien. Maar ook om te zien dat op beide scholen hard gewerkt wordt om op een verantwoorde manier aan onderwijsvernieuwing te doen.

Donderdag en vrijdag druk bezig geweest met het beleidsprogramma. We hadden donderdag een uur om ons voor te bereiden op een eerste reactie. Ik heb zowel radio als televisie gehad. En uiteraard de geschreven pers. De discussie op televisie ging al snel over de Participatietop die (helaas) nog steeds niet gehouden is. Deze week was er veel aandacht voor ChristenUnie-opvattingen over het ontslagrecht. Het klopt dat de ChristenUnie al in de verkiezingscampagne daarover ideeen naar buiten heeft gebracht. Toen kreeg dat geen aandacht. Nu is het wat actueler geworden. Onze opvattingen mogen wat mij betreft bij de onderhandelingen met de sociale partners betrokken worden. Geen probleem. De bal ligt nu echter bij het kabinet. Het kan nog, maar de tijd begint nu wel te dringen.

Vrijdag werden we opgeschrikt door de dood van een militair in Uruzgan. Heel erg wat daar gebeurd is. Mijn meeleven gaat uit naar de nabestaanden van deze mitiltair en zijn collega's in Afghanistan.

Vorige week zaterdag heb ik de halve marathon gelopen. Mijn tijd was 1:49:26 uur. Daar ben ik wel tevreden mee. Nog steeds loop ik onder de 1:50 uur. Ik heb het redelijk relax uitgelopen. Het herstel ging ook goed.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '16 juni - week 24 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.