Dagboek Arie Slob - week 15 2003

dinsdag 15 april 2003 09:36

Aan het begin van de avond zijn we in Amsterdam. De uitzending begint om 19.30 uur. Ik bots behoorlijk met zowel de eigenaresse van de seksschool als de journaliste (die ooit ook in de prostitutie heeft gezeten). Hun opvatting dat prostitutie een normaal beroep zou zijn, deel ik onder geen enkele voorwaarde.

Zondag 7 april

Een heerlijk rustige zondag. Tenminste, er lopen wel heel wat kinderen door ons huis. Maar dat is ook wel gezellig. Mooie kerkdiensten. Vooral ’s-middags waar ik voor het eerst meemaak dat een christelijk-gereformeerd predikant bij ons op de kansel staat. Sinds kort kennen we in Zwolle kanselruil. Het raakt me. Eenheid in plaats van verdeeldheid. In dat spoor verder.

Maandag 8 april

Ik ben blij dat ik deze dag thuis kan werken. Er ligt heel veel werk. Ik werk/lees verder in de stukken van de Bouwenquete, de flora- en faunawet, de vogelpest en het vervolgonderzoek HBO-fraude. Ook doe ik pogingen een overleg over sociale veiligheid in de BVE-sector van de agenda te krijgen. We kunnen beter nog even wachten tot er een bredere kabinetsvisie over veiligheid op scholen ligt. Dat komt er binnen een paar weken. Vandaag ontvangen we als fractie een mail van iemand die aangifte gaat doen tegen een programma van BNN. Naar zijn mening heeft BNN minderjarige schoolverlaters de suggestie gedaan om een opleiding tot prostituee te gaan volgen. We besluiten via internet de uitzending te bekijken en dan onze eigen conclusies te trekken.

Dinsdag 9 april

Naar den Haag. s-Morgens eerst fractieoverleg. De formatie staat op springen. Indringend bespreken we met elkaar de politieke situatie. Die is als zeer ernstig te taxeren. In een spoed procedurevergadering van de commissie LNV besluiten we woensdagochtend met minister Veerman over de vogelpest te spreken. Nu de virus ook in Limburg rondgaat is de crisis nagenoeg compleet. Via Clemens Cornielje ontvang ik een brochure van het COC over de positie van homoseksuelen op scholen. Ik kon niet bij de aanbieding aanwezig zijn. ’s-Middags een kort vragenuurtje en stemmingen. Ik heb geen vergaderingen. Mooi de gelegenheid om weer verder te werken aan de vele vergaderingen die in de rest van de week nog komen. Vandaag gaan er schriftelijke vragen van André en mij de deur uit over het BNN-programma.

Woensdag 10 april

Vroeg weer naar den Haag. Alle kranten berichten over onze vragen over het BNN-programma. De Telegraaf en Spits zelfs op de voorpagina. Om 09.30 uur begint het overleg met minister Veerman. Het is geen vrolijk overleg. Wat de minister ook doet, de virus vervolgt zijn weg. Na dit overleg een nieuw overleg met staatssecretaris Nijs over het vervolgonderzoek bekostiging (hoger) onderwijs. De partijen die voor een parlementair onderzoek waren, schitteren door afwezigheid. Ik geef aan dit te betreuren. Ook wij krijgen wel eens niet onze zin, maar dan gaan we niet aan de kant staan. Vanuit het genomen besluit denken we dan constructief mee. PvdA, GL, SP en D66 denken daar in dit geval anders over. Later op de dag wordt bekend dat ‘onze’ Gert Schutte de onafhankelijke commissie zal gaan voorzitten. Ik ben daar supertrots op. Gert kan nu mijn motie gaan uitvoeren. Een grappig gedachte. Ik ben aanwezig bij een debat over het reglement van orde. Omdat wij met de wijzigingen akkoord zijn, heb ik me niet ingeschreven voor het debat. Aan het eind van de middag hebben we nog een voortzetting van het algemeen overleg met minister Veerman. Ik dien een motie over vaccineren in. Het CDA laat me via de binnenlijn weten daar niet in mee te zullen gaan. Opvallend. Zeker als je bedenkt dat bij de MKZ-crisis veel van dergelijke moties door het CDA zelf zijn ingediend. Dat zal het verschil tussen een oppositie- en regeringspartij zijn. Balkenende en Bos passeren de informateur (en dus de koningin) en spreken verder in het appartement van Balkenende. Hoogst merkwaardig. Ik blijf vannacht in den Haag.

Donderdag 11 april

Vanmorgen studeer ik verder op de flora- en faunawet. Ook Nadine is daar druk mee bezig. We hebben daar in de loop van de dag een overleg met minister Veerman over. Een beladen onderwerp. Tussendoor zijn nog de stemmingen over het VAO Vogelpest. Ik heb besloten mijn motie over vaccinatie aan te houden. Misschien bedenkt het CDA zich de komende dagen nog. Na het overleg met Veerman direct door naar een gesprek met de directeur van het Christelijk Pedagogisch Centrum. Ik wist meer van zijn club dan hij volgens mij vermoed had. Vanavond zal ik bij Barend & Witteman zijn. In deze uitzending zal ik onder andere met de eigenaar van de seksschool geconfronteerd worden. Met voorlichter Nico nemen we onze insteek door. Ik heb nog contact met onze tipgever die vanmiddag aangifte heeft gedaan. Hij zal ook naar Amsterdam komen. Aan het begin van de avond zijn we in Amsterdam. De uitzending begint om 19.30 uur. Ik bots behoorlijk met zowel de eigenaresse van de seksschool als de journaliste (die ooit ook in de prostitutie heeft gezeten). Hun opvatting dat prostitutie een normaal beroep zou zijn, deel ik onder geen enkele voorwaarde. Paul Witteman heeft zichtbaar moeite de discussie in goede banen te leiden. Met name de eigenaresse van de seksschool is nauwelijks af te remmen. Ik kan zelf gelukkig mijn punten wel kwijt. Fijn vind ik het dat in de zaal ook Perspectief-leden aanwezig zijn. Perspectief-voorzitter Marcel Benard mag zelfs ook nog iets zeggen. In de loop van de avond stromen de reacties binnen. Overwegend positief over mij inbreng. Daar ben ik dankbaar voor. Als Marjette en ik tegen middennacht naar bed gaan, gaat de telefoon nog over. Het is André die meldt dat de formatie geklapt is. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Op de televisie zie en hoor ik verontwaardigde PvdA-ers die met alle vingers van de hand naar het CDA wijzen. Ik ben benieuwd naar hun kant van het verhaal. Ongeacht wie de schuld heeft, is dit een beschamende vertoning.

Vrijdag 12 april

Er blijven mails binnenkomen over de uitzending van gisteravond. Eén keer een half uur op televisie trekt meer aandacht dan vele uren intensief vergaderen in de Kamer, zo blijkt maar weer eens. In de media staat vandaag de breuk in de formatie centraal. Het CDA wijst alle verwijten van de PvdA van de hand. Wie heeft er gelijk? Vandaag regelmatig contact met André. We spreken af s’-avonds met een aantal kopstukken uit de partij bij elkaar te komen en de situatie door te spreken. André is ook nog in 2Vandaag. Ik moet zowel een vergadering van de Raad van Toezicht van Zorgcombinatie Zwolle e.o. als een forumdiscussie in Groningen (Winteracademie) afzeggen. Heel vervelend maar het is niet anders. In onze nieuwe auto (vanmiddag opgehaald) zweef ik naar Amersfoort. We praten tot 23.00 uur met elkaar. Een uitstekende bijeenkomst. Goed dat we dit gedaan hebben.

Zaterdag 13 april

Vanmorgen thuisgewerkt. s’-Middags naar mijn zus Ada en zwager Piet in Duiven die hun beide verjaardagen vieren. Op de terugweg nog contact met medewerker Reinier over onze bijdrage voor het debat over de enquete Bouwnijverheid. Daar werk ik ook s-avonds weer verder aan. Ongehoord hoeveel tijd daar al in steekt. Ik ben niet de enige die nog werkt. Laat op de avond ontvang ik nog een mail van André. Gelukkig is het morgen zondag. Even een dag zonder politiek.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Dagboek Arie Slob - week 15 2003'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.