Week 39 - 2003

zaterdag 27 september 2003 12:09

Ik ben samen met collega's van het CDA en PvdA de enige vertegenwoordiging van de politiek. Ik had meer collega's verwacht, maar goed. We spreken intensief met de ca. 30 aanwezigen (directeuren speciaal onderwijs) over het overheidsbeleid voor het speciaal onderwijs. Hier leer ik zelf ook veel van. Na afloop komt één van de aanwezige naar mij toe. Hij vertelt me lid van de ChristenUnie te zijn en zich goed te hebben kunnen vinden in mijn bijdrage. Dat is een leuke reactie. Tussen de aanwezigen ook de baas van mijn vrouw Marjette, die sinds enkele maanden als fysiotherapeute in het speciaal basisonderwijs werkt. Ik beloof de school een keer te bezoeken op een dag dat mijn vrouw er niet werkt.

Weekdagboek Arie Slob 21 t/m 27 september

Zondag 21 september

Vandaag genieten we als gezin weer van een heerlijke zondag met vertrouwde ingrediënten: kerkgang, de omgang met elkaar en opnieuw mooi weer.

Maandag 22 september

Vandaag kan ik eens voluit thuis aan de slag. Dat is al weer even geleden. De laatste weken had ik steeds verplichtingen buitenhuis. Ik bijt me vast in een aantal onderwijsvraagstukken (o.a. scholenplan, commissie rekenschap)en probeer creatieve inhoudelijke ideeën te bedenken voor de verschillende begrotingsbehandelingen. Vandaag komt de berichtgeving naar buiten dat het kabinet hard in subsidies wil gaan snoeien. Wat mij betreft mag er best eens gekeken worden naar al die subsidies, maar het harde snoeien in het jeugd- en jongerenwerk komt zeer onverstandig over. Daar krijg je volgens mij later met kerende post de rekening weer voor betaald. Ik kan vandaag Karen weer eens begeleiden naar de basisschool. 's-Avonds gaan de hardloopschoenen nog even aan. Het lukt me om een afstand van 7 kilometer in 32 minuten te lopen. Langzaam maar zeker komt mijn oude niveau weer terug. Dat geeft een goed gevoel.

Dinsdag 23 september

Naar den Haag. 's-Morgens zoals iedere dinsdag fractievergadering. We blikken nog wat terug op de Algemene Politieke Beschouwingen. Algemeen gevoel is dat André het goed gedaan heeft. Dat blijkt ook uit via mail en post binnengekomen reacties. In dat spoor dan maar verder. Ik ben nog aanwezig bij een petitieaanbieding van garnalenvissers en pak het staartje van de persconferentie over heroïneverstrekking aan drugsverslaafden mee. Onder aanvoering van Yvette Lont, ons deelgemeenteraadslid in A'dam, wordt daar actie tegengevoerd. Na het vragenuurtje en de stemmingen werk ik nog wat op mijn kamer. Ook voer ik met ambtelijk secretaris Jacob Pot het eerste gesprek in een serie met medewerkers van de fractie. We staan voor een aantal ingrijpende keuzen en willen daarbij graag de opvattingen van ieder individueel medewerker over horen. Om 17.00 uur nog aanwezig bij het secretaressenoverleg olv Wim vd Camp (CDA). We spreken o.a. over het huisvestingsplan van de Kamer. Voor 2004 zit er voor ons zelf enige uitbreiding in vierkante meters in. Niet slecht. Ik ga niet meer naar een ontmoeting met de Onderwijsraad. Marjette moet voor haar werk een aantal cursussen volgen en is al vanaf 16.00 uur van huis weg. Ik ben iets over 20.00 uur thuis en kan de regie weer overnemen. Marjette is om 22.30 uur thuis.

Woensdag 24 september

Op tijd naar den Haag. Het is 's-ochtends steeds donkerder als ik mijn bed uit moet. Dat is mijn lot de komende maanden. Ik bezoek 's-ochtends eerst de vergadering van het Presidium. Ik blijf het leuk vinden om zo met het kamerwerk bezig te zijn. Daarna verder met de serie gesprekken met medewerkers. Er komt heel wat op tafel. Tussendoor nog een gesprek met een groep van zo'n 30 a 40 mensen uit Rijssen. Ik vertel hen iets over het kamerwerk. Aan de reacties te zien en horen vinden de mensen het interessant. Ik neem ook nog een petitie in ontvangst van syrisch-orthodoxe christenen uit Enschede en omgeving. Ze staan met ca. 200 mensen voor het kamergebouw. Onder hen ook veel kinderen. Veel van hen moeten het land uit. Van alle kanten word ik soms letterlijk vastgeklampt. Mensen zijn wanhopig. Ik beloof hen de inhoud van de petitie over te brengen aan de woordvoerder asiel- en vreemdelingenzaken. De ontmoeting raakt me. Zeker als je bedenkt dat de politieke besluitvorming er niet goed voor hen uitziet. Volgende week dinsdag zal er gestemd worden over de moties die zijn ingediend tijdens het debat over het specifiek pardon. Dan is er meer duidelijkheid. Al weten we nu al dat CDA, VVD en D66 waarschijnlijk niet verder zullen bewegen. Ik was van plan in den Haag te overnachten, maar besluit toch naar huis te gaan. Ik heb het even nodig om mijn gezin om me heen te hebben. 's-Avonds nog even hardgelopen. Deze keer met Marjette. Vandaag is ook de Theologische Universiteitsdag van mijn kerkgenootschap (Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt) in Kampen gehouden. André is er heengegaan en heeft enkele uren achter de stand van de ChristenUnie gestaan. Hij heeft veel handtekeningen uitgedeeld hoorde ik later van mijn dochter Lotte die er ook geweest is.

Donderdag 25 september

Weer op tijd naar den Haag. Ik heb vandaag diverse overleggen. Om te beginnen over de tussenrapportage van de commissie Schutte (in verband met mogelijke fraude in het hoger onderwijs. Omdat er geen voorzitter is, word ik op het laatste moment gevraagd voor te zitten. Er is veel waardering voor het werk van de commissie Schutte. Ook wel enige zorg of het onderzoek niet teveel geld zal gaan kosten en te lang zal gaan duren. Ik spreek mijn vertrouwen in de voortgang van het werk van de commissie uit. Even eten en dan weer verder met de vergaderingen. Deze keer over het Plan van Scholen. Ik maak me o.a. sterk voor plaatsing op de lijst van scholen van twee evangelische scholen (in Amsterdam en Wierden). Om niet echt te accepteren redenen krijgen deze scholen geen jaartal van plaatsing. We komen er niet helemaal uit met de minister, maar er zijn wel enige openingen voor een positief resultaat. Ik spreek daar later nog over met Adri van de Ven en Gert ten Hove van het evangelisch onderwijs en een medewerker van de Besturenraad. Op tijd thuis. Dat valt deze week niet tegen. 's-Avonds nog wel aan de slag met de voorbereiding van een forum voor morgen.

Vrijdag 26 september

's-Ochtends thuis verder gestudeerd op het speciaal onderwijs. Daarover gaat het forum in Utrecht vanmiddag. Ik vertrek op tijd. Niets zo vervelend als te laat komen. Ik ben samen met collega's van het CDA en PvdA de enige vertegenwoordiging van de politiek. Ik had meer collega's verwacht, maar goed. We spreken intensief met de ca. 30 aanwezigen (directeuren speciaal onderwijs) over het overheidsbeleid voor het speciaal onderwijs. Hier leer ik zelf ook veel van. Na afloop komt één van de aanwezige naar mij toe. Hij vertelt me lid van de ChristenUnie te zijn en zich goed te hebben kunnen vinden in mijn bijdrage. Dat is een leuke reactie. Tussen de aanwezigen ook de baas van mijn vrouw Marjette, die sinds enkele maanden als fysiotherapeute in het speciaal basisonderwijs werkt. Ik beloof de school een keer te bezoeken op een dag dat mijn vrouw er niet werkt. Vandaag ook verschillende perscontacten gehad over de plannen van het kabinet mbt de gekozen burgemeester. Wat een 'sturm und drang' van Thom de Graaf. Dit is zeer onverantwoord. 's-Avonds met Marjette naar een concert van The Nits in Oldenzaal. Daar kijk ik al weken naar uit. We genieten met volle teugen. Een geweldig concert in een sfeervol theater. Om 0.30 uur weer thuis

Zaterdag 27 september

De zon schijnt vandaag weer. Er lijkt geen einde aan het mooie weer te komen. 's-Ochtends boodschappen gedaan. De rest van de dag is voor het Kamerwerk. Al ga ik wel vandaag nog een keer hardlopen. Ik loop een kleine 10 kilometer in 44 minuten. Vandaag ook nog contact met burgemeester Ton Vizee (ChristenUnie) uit Zeewolde. Hij zal vanavond in het Lagerhuis met Marcel van Dam in debat gaan over de gekozen burgemeester. We wisselen wat argumenten uit. Leuk dat hij dat mag doen.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Week 39 - 2003'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.