Jeugdcoaches en canvassen

dinsdag 28 februari 2006 23:45

De kiesverenigingen van Haarlem en Haarlemmermeer hebben voor vandaag in goede samenwerking een werkbezoek en verkiezingsavond georganiseerd. Dat betekent ’s avonds natuurlijk wel twee optredens, maar eerst word ik met de lokale kandidaten uitvoerig geïnformeerd over het fantastisch project ‘Quest’. Studenten van de Hogeschool InHolland, lokatie Haarlem, begeleiden als coaches leerlingen van het vmbo, met als doel het voorkomen van voortijdig schoolverlaten. We zitten aan tafel met een aantal (oud-)coaches, docenten, medewerkers van Bureau Jeugdzorg en de projectleiding. Het enthousiasme van de jonge coaches werkt aanstekelijk en ik beloof aan minister Van der Hoeven te zullen vragen of zij mogelijkheden ziet om dit project te ondersteunen. Schooluitval in het vmbo is immers landelijk een groot probleem!
 
Dan een uurtje het echte degelijke campagnewerk: canvassen in het winkelcentrum. Na een rondrit door Haarlemmermeer worden we ontvangen in verzorgingshuis ‘Horizon’, waar we een rondleiding krijgen en de maaltijd gebruiken. ’s Avonds spreek ik eerst tijdens de opnieuw goed bezochte verkiezingsbijeenkomst in Haarlemmermeer (80 à 100 mensen), waarna ik met gezwinde spoed naar een gezellig zaaltje in Haarlem wordt gebracht, waar ik tijdens het tweede gedeelte van de avond de belangstellenden mag toespreken. Ook hier weer een informele sfeer, met inbreng vanuit de zaal.
 
Dit blijven toch de leuke kanten van het Kamerlidmaatschap: de ontmoeting met zoveel mensen en het met elkaar discussiëren over 1001 zaken die belangrijk zijn in de (christelijke) politiek. Ik word voor dit soort bijeenkomsten uitgenodigd om de lokale kandidaten te ondersteunen en te bemoedigen, maar als ik op weg naar huis ben voel ik mezelf altijd weer opnieuw geïnspireerd!

André Rouvoet
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Jeugdcoaches en canvassen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.