ChristenUnie: gemeenten mogen geen slaatje slaan uit kledinginzameling

Carla Dik kleinvrijdag 04 januari 2013 16:49

De ChristenUnie vindt het niet terecht dat gemeenten verdienen aan de inzameling van kleding. Kamerlid Carla Dik-Faber heeft hierover vragen gesteld aan minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Mansveld (Milieu) en wil dat zij hierover in gesprek gaan met de VNG. Dik-Faber: ,, Mensen doneren kleding voor een goed doel, en de gemeente pakt een deel van de opbrengst. Dat is onterecht. De opbrengst van textiel mag niet gebruikt worden om de gemeentelijke begroting sluitend te maken.”

Dik-Faber vindt het niet verkeerd dat gemeenten een eenmalige bijdrage vragen voor de containers. ,,Maar ik vind het geen goede ontwikkeling dat organisaties tegen elkaar op moeten bieden. Bovendien krijg ik de indruk dat gemeenten structureel inkomsten genereren, terwijl ze natuurlijk maar één keer de kosten hebben.”

Dik-Faber wil weten om hoeveel gemeenten het gaat en hoe de hoogte van de (jaarlijkse) bijdrage voor de plaatsing van containers zich verhoudt tot de daadwerkelijke kosten van gemeenten  en de opbrengst van textiel.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: gemeenten mogen geen slaatje slaan uit kledinginzameling'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.