ChristenUnie: gezinnen met kinderen moeten er echt op vooruitgaan

Gezin_2008_1_139303-72donderdag 10 oktober 2013 14:17

Gezinnen met kinderen moeten er op vooruitgaan, na het overleg met de oppositie en het kabinet. ,,Als er dan geen ruimte is om de ons aangelegen onderwerpen op te pakken, dan is voor ons wel het punt bereikt dat we zeggen: tot hier en niet verder'', zegt ChristenUnie-leider Arie Slob. ,,We blijven aan tafel zitten zolang we perspectief zien om er op deze punten uit te komen.''

Kringetjes
Slob wil niet nog ‘heel lang in kringetjes’ lopen met de onderhandelingspartners. De ChristenUnie wil dat het inkomen van gezinnen met kinderen wordt verbeterd, dat de lasten op arbeid omlaag gaan en dat er wat aan de werkloosheid wordt gedaan. Slob zegt de hoop te hebben dat het kabinet zijn wensen goed heeft gehoord.

Tegenbegroting

Uitgangspunt bij de onderhandelingen is de tegenbegroting die Slob presenteerde tijdens de algemene politieke beschouwingen. De ChristenUnie doorbreekt in haar tegenbegroting voor 2014 de vicieuze cirkel van oplopende werkloosheid en daardoor nieuwe bezuinigingsrondes waarin Nederland verzeild is geraakt. De partij geeft prioriteit aan banen en de portemonnee van gezinnen. Voor de ChristenUnie staat centraal dat het broze herstel van de economie niet geschaad mag worden en er niet nog meer werklozen bijkomen. De ChristenUnie zet in op vier terreinen: het versterken van gezinnen, het creëren van werkgelegenheid, het duurzamer maken van de economie en het opkomen voor wat kwetsbaar is. Meer informatie over de tegenbegroting is hier te lezen.

Zie ook het bericht op Metronieuws.nl

Voor de NOS-camera gaf Carola Schouten (CU) samen met Elbert Dijkgraaf (SGP) dinsdagavond een update over de voortgang van de gesprekken.

Labels
Arie Slob
Crisis
Gezin
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: gezinnen met kinderen moeten er echt op vooruitgaan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013 > oktober

Geen berichten gevonden