Yvonne Buit wint ChristenUnie Masterclass Award 2023-2024

uitreiking Award aan Yvonne.jpgwoensdag 29 mei 2024

Zaterdag 25 mei werd in de raadzaal van Putten de Masterclass christelijk-sociaal denken en doen afgesloten. In dit traject kwamen de kernwaarden van de ChristenUnie uitgebreid aan de orde, naast onderwerpen als persoonlijk leiderschap, onderhandelen, een debattraining en een mediatraining. Daarnaast schreven de deelnemers een opinieartikel over een zelf gekozen onderwerp.

Zaterdag werden de deelnemers uitgedaagd om in het debat te laten zien hoe ze het christelijk-sociaal denken toepasten op actuele thema's. Daarnaast gingen ze aan de slag in de zogeheten Coöperatiekamer: een format waarbij in groepsverband onder tijdsdruk volgens een aangegeven stappenplan oplossingen bedacht worden voor een maatschappelijk probleem. Hoe coöperatiever er gewerkt wordt, hoe beter de oplossingen. In dit geval betrof het een casus over de woningmarkt.

Yvonne Buit scoorde hoge punten met haar goed onderbouwde opinieartikel over burgerparticipatie als hèt medicijn tegen polarisatie. "Dit vernieuwende en prikkelende artikel zet aan tot denken en maakt nieuwsgierig", aldus de jury. Samen met haar coöperatieve houding bij de groepsopdracht en haar stevige debatstijl maakte dat Yvonne tot overtuigende winnaar van de ChristenUnie Masterclass Award 2023-2024. 

Foto's: Jan Harryvan

« Terug