Stevig in je schoenen met de kaderschool

andries poppedonderdag 13 december 2007

Met ingang van dit cursusjaar is de kaderschool begonnen met de politieke weerbaarheidstraining Stevig in je schoenen. Andries Poppe, ChristenUnieraadslid in de gemeente Noordoostpolder, was een van de eerste deelnemers van deze training.

De training Stevig in je schoenen gaat over het vasthouden aan je principes, zonder dat dit ten koste gaat van het politieke spel. Het maakt je weerbaarder en leert je technieken om op ieder moment een standvastig christen te zijn. Samen met nog een aantal mensen nam Poppe deel aan deze training die onder leiding stond van Ron van der Spoel en Klaas Quist.

Met welke verwachting heeft u zich aangemeld voor deze training? Wat hoopte u te leren?
Ik heb me aangemeld omdat ik wat secundair reagerend ben, bovendien iemand die consensus zoekt, en daardoor wel eens wat te weinig op m'n strepen sta. Ik wil sterker in m'n schoenen staan zonder m’n Christen-zijn en persoonlijkheid geweld aan te doen.

En heeft de cursus ook aan uw verwachtingen voldaan?
Ja, we hebben op basis van de bijbel (en een persoonlijke schriftelijk geformuleerde en daarna uitgesproken geloofsbelijdenis) héél concreet handvatten gevonden, een trechter gevormd die steeds voor mij en ook anderen de basis is voor m'n concreet politieke handelen.

Waarin onderscheidt een ChristenUniepoliticus zich?
Wat mij betreft laat hij of zij zich zien als volgeling van Jezus. De samenleving dienend, altijd weer. Steeds weer recht doen, trouw zijn en integer handelen.

Betreedt u nu ook op een andere manier het politieke speelveld?

Nee, er verandert niet zoveel voor me denk ik. Nog meer vooraf vragen om de leiding van de Geest.

Waarom zou iemand deze training moeten gaan volgen?
Ieder Christenpoliticus zou deze basisvorming een keer gehad moeten hebben!

Poppe zou graag iedereen uitnodigen om deze training te volgen want het is de investering in geld en tijd ruimschoots waard!

Wilt u meer weten over deze politieke weerbaarheidstraining of wilt u zich aanmelden: klik hier.

« Terug

Reacties op 'Stevig in je schoenen met de kaderschool'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.