“Zelfs in de bijbel zijn al regels te vinden over feedback geven. Geweldig!”

uitsnede 0994 twee mannen open dagmaandag 18 februari 2008

Op 2 februari organiseerde de kaderschool voor het eerst de training: Hoe gaat het? Een training over voortgangsgesprekken speciaal voor fractievoorzitters en voorzitters van kiesverenigingen. Twee deelnemers aan het woord: Herman Odink, voorzitter van de kiesvereniging in Dalfsen en Boele Siepel, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Lelystad.

Wat zijn uw ervaringen met voortgangsgesprekken?
Odink: Ik heb wel ervaring met voortgangsgesprekken maar die komen vanuit het bedrijfsleven in een arbeids/gezagsverhouding. Maar niet eerder vanuit mijn voorzittersrol van een kiesvereniging. In de politiek heb ik uiteraard wel gesprekken gevoerd om mensen te benaderen voor verschillende politieke functies.

Siepel heeft binnen zijn fractie in Lelystad wel ervaring met voortgangsgesprekken: “We doen dat in onze fractie op een heel ontspannen en collectieve manier. Tijdens een bijeenkomst in de huiskamer van een van ons. Voordeel: het is veilig voor iedereen, maar ik onderken ook het evidente nadeel: je kunt niet echt de diepte in met een van de aanwezigen. De training heeft mij er toe gebracht de week daarop in de fractie de één op één benadering voor te stellen. Daar denkt men over na”

Heeft de training aan uw verwachting voldaan? Wat heeft u (nieuw) geleerd?
De training geeft concrete handvatten om goede voortgangsgesprekken te kunnen voeren . Zelfs in de Bijbel is in Efeze 4 al de regels te lezen over feedback geven. Geweldig!

Zou u deze training bij andere (fractie)voorzitters aanraden? Zo ja, waarom?
Odink: Ja, deze training is zeker aan te raden. Je leert anderen kennen. Je leert van elkaar en ervaart dat bijna elke kiesvereniging het anders doet. Ik vond het erg leuk om te horen hoe andere kiesverenigingen dit doen.

Siepel: Ik zou het deelnemen aan deze training aan anderen zeker aanraden. Het kan stimuleren om de gesprekken te voeren (iets wat – vrees ik – op heel veel plaatsen nog niet gebeurt) en kan er meer diepgang in aanbrengen. Zelf leer ik altijd weer van anderen die in soortgelijke situaties verkeren.

Hoe gaat het? benadrukt het belang van voortgangsgesprekken. Omdat mensen belangrijk zijn. Het is goed om te investeren in mensen, te weten wat er speelt. Waar ze mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen. Wat ze moeilijk vinden in het raadswerk en hoe dingen beter kunnen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding over de training ‘Hoe gaat het?’

« Terug

Reacties op '“Zelfs in de bijbel zijn al regels te vinden over feedback geven. Geweldig!”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.