Effectiever communiceren en samenwerken

spreukentegel_Mensen_zijn_niet_lastigvrijdag 13 februari 2015

Hoe herken en ontwikkel ik mijn sterke kanten? Wat zijn mijn valkuilen en hoe vermijd ik die? Welke situaties motiveren mij? Hoe kan ik anderen beter inschatten en benaderen? Hoe kan ik mogelijke wrijvingen en conflicten reduceren?

Op dit soort vragen willen de meeste mensen graag antwoord hebben. Wie wil er nu niet leren om effectiever met anderen te communiceren en samen te werken? Het ChristenUnie Opleidingscentrum helpt bestuurders daar graag bij.

Gereedschapskist voor beter functioneren en effectiever samenwerken
Bij de ChristenUnie hebben we in de loop der jaren al vele fracties en besturen geholpen om met hun onderlinge verschillen om te gaan. Dramatischer gezegd: om elkaar aan te vullen in plaats van aan te vallen. Ook hebben we wethouders getraind om effectiever te communiceren met collega’s, ambtenaren, ondernemers, burgers en al die andere, verschillende mensen waar ze dagelijks mee te maken krijgen.

Wij gebruiken daarvoor het DISC persoonlijkheidsprofiel (van de internationale organisatie Persolog). Het is een krachtig instrument dat eenvoudig inzicht geeft in verschillende gedragstendensen en hoe mensen daarmee om kunnen gaan. Door een online profiel in te vullen ontdekken mensen hun eigen sterkten en beperkingen. In een training en/of persoonlijk gesprek geven we advies om ideeën en strategieën te ontwikkelen op het gebied van effectieve communicatie en gedrag in dagelijks leven, functioneren in een fractie of werk als wethouder of burgemeester.

Op het partijbureau werken twee gecertificeerde trainers en ook in ons netwerk van trainers en coaches bevinden zich mensen met een DISC-licentie.

De persoonlijkheidsvragenlijsten van Persolog zijn gebaseerd op wetenschappelijke modellen en statistisch getoetst op hun betrouwbaarheid.

Kortom: DISC is een buitengewoon behulpzaam instrument in de gereedschapskist van bestuurders.

Ons aanbod
Wij bieden in juni een DISC-training aan op het partijbureau voor iedereen die effectiever en krachtiger wil communiceren en samenwerken. Deelnemers vullen van tevoren online een vragenlijst in en tijdens een interactieve trainingsdag gaat iedereen aan de slag met zijn of haar persoonlijke profiel.

Schikt het tijdstip van de training u niet en/of geeft u de voorkeur aan een korte online training gecombineerd met een persoonlijk adviesgesprek n.a.v. de DISC-test, dan is dat mogelijk.

Ook kunt u bij ons voor uw fractie een teamtraining aanvragen waarin we gebruik maken van DISC. 

Alle praktische informatie over de trainingsdag op 6 juni in Amersfoort én de mogelijkheden voor een persoonlijk adviesgesprek vindt u hier.

Door Erik van Dijk, hoofd afdeling Opleiding en Advies, verschenen in DenkWijzer 1/2015

« Terug