ChristenUnie lanceert 'WhatsAppen tegen voedselverspilling'

topbanner-actie-carladonderdag 08 oktober 2015 20:19

Carla Dik-Faber (ChristenUnie) wil een week lang 'appen tegen voedselverspilling'. Het ChristenUnie-Kamerlid roept iedereen op om foto's en berichten te sturen van plekken waar voedsel wordt verspild en ideeën om die voedselverspilling tegen te gaan. Vanaf de Dag van de Duurzaamheid tot en met Wereldvoedseldag (9 tot 16 oktober) heeft de ChristenUnie hier een apart 06-nummer voor geopend: (06) 5240 1791.

De foto's van plekken waar het nog mis gaat en berichten met ideeën om het beter te doen worden verzameld en gebruikt om als ChristenUnie zelf verder aan de slag te gaan, te overhandigen aan de staatssecretaris en op te sturen naar bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie.

Carla Dik-Faber: "Ik wil dat overheid, producenten van voedsel en consumenten meer en meer met elkaar optrekken in de strijd tegen voedselverspilling. In de samenleving zie ik veel mensen die iets willen doen aan voedselverspilling. De overheid moet zich bij hen aansluiten: belemmeringen wegnemen, initiatieven belonen en ook luisteren naar wat er beter kan."

Dik-Faber schreef onlangs een initiatiefnota over voedselverspilling, met een groot aantal voorstellen om het weggooien van goed voedsel tegen te gaan. Een deel van de voorstellen wordt inmiddels uitgevoerd, maar volgens Dik-Faber gebeurt er nog lang niet genoeg. "Jaarlijks gooien we als consumenten voor €2,5 miljard aan voeding weg. Daar komt nog eenzelfde bedrag aan verspilling tijdens de productie bij. Zolang dat zo is, moet er echt nog een tandje bij."

WhatsAppen en sms'en kan tot en met 16 oktober op (06) 524 01791.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie lanceert 'WhatsAppen tegen voedselverspilling''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.