Schriftelijke vragen Stieneke van der Graaf en Eppo Bruins over hogere reiskosten voor leerlingen door aanpassing van de scholierenlijn naar Gouda

maandag 16 juli 2018

Schriftelijke vragen Stieneke van der Graaf en Eppo Bruins aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat en de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs

Vraag 1
Bent u op de hoogte van de hoge extra kosten voor 150 leerlingen (uit onder meer De Ronde Venen, Wilnis, Nieuwer Ter Aa en Kockengen) die naar het Driestar College in Gouda reizen, als gevolg van de aanpassing van de scholierenlijn door Syntus Utrecht? 1) 2)

Vraag 2
Deelt u de mening dat een kostenstijging van 776 euro naar 1.446 euro per leerling onredelijk is voor scholieren die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer naar school? Deelt u de mening dat zeker gezinnen met meerdere kinderen met een onredelijke kostenstijging te maken krijgen?

Vraag 3
Deelt u de mening dat tariefintegratie tussen de regionale vervoerder en de Nederlandse Spoorwegen (NS) noodzakelijk is om ouders en leerlingen niet te confronteren met bijna een verdubbeling van de reiskosten? Bent u bereid hierover in overleg te treden met Syntus Utrecht, de NS en de provincie Utrecht?

1) RTV De Ronde Venen, 4 juni 2018, «Voorgestelde aanpassing scholierenlijn naar Gouda veroorzaakt onrust» (https://rtvrondevenen.nl/artikel/115557588/voorgestelde-aanpassing-scholierenlijn-naar-gouda-veroorzaakt-onrust)

2) UStad, 8 juni 2018, «Inkorten scholierenlijn jaagt ouders op kosten» (https://www.ustad.nl/nieuws/1778921/)

Meer informatie

« Terug