ChristenUnie op de bres voor naamsbehoud Evangelische Hogeschool (EH)

Eppo Bruins - Foto: Anne Paul Roukemawoensdag 14 september 2016 11:03

ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins wil dat de Evangelische Hogeschool haar naam mag behouden. Een kabinetsvoorstel dat ertoe leidt dat de Evangelische Hogeschool haar naam verliest wordt donderdag in de Tweede Kamer besproken.

Het kabinet wil dat de EH een naamsverandering doorvoert omdat het strikt genomen geen hbo-opleidingen heeft, terwijl er wel een uitzondering komt voor de namen ‘volksuniversiteit’ en ‘volkshogeschool’. Volgens ChristenUnie-parlementariër Bruins moet die uitzondering ook voor de EH gemaakt worden.

Bruins: “De Evangelische Hogeschool is al veertig jaar een begrip in christelijk Nederland, biedt onderwijs aan op hbo-niveau en is volledig open over wat ze wel en niet aanbiedt. Met het afnemen van de naam van de EH, verdwijnt een stukje van haar identiteit. Daarom wil ik dat de minister ook voor de EH een uitzondering maakt.”

De Evangelische Hogeschool ontving inmiddels een brief van het ministerie met de vraag hoe het om wil gaan met de nieuwe regels en verplichte naamsverandering. “Daarmee gaat de minister veel te snel,” stelt Eppo Bruins. “Ik bereid een wijziging van het voorstel voor, zodat de EH haar naam behoudt. Daar zal de Kamer zich eerst over moeten uitspreken, voor de minister zulke stappen kan zetten.”

Labels
Eppo Bruins
Onderwijs

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie op de bres voor naamsbehoud Evangelische Hogeschool (EH)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016 > september

Geen berichten gevonden