ChristenUnie-SGP: Strippenkaart naast OV-chipkaart

donderdag 15 juni 2006 15:11

ROTTERDAM - De ChristenUnie-SGP in Rotterdam maakt zich zorgen over het verdwijnen van de strippenkaart in Rotterdam. Volgens een bericht in het AD/RD is het volgend jaar niet meer mogelijk om in de Rotterdamse regio met de strippenkaart te reizen. Dit terwijl landelijk de strippenkaart pas in 2009 wordt afgeschaft.

Fractievoorzitter Remco Oosterhoff vreest dat Rotterdam onaantrekkelijk wordt voor bezoekers. Daarnaast is de huidige proef met de OV-chipkaart nog niet afgerond en zijn er nog regelmatig problemen met in- en uitchecken.

Volgens Oosterhoff moet het systeem van de OV-chipkaart eerst betrouwbaar zijn voordat de strippenkaart wordt afgeschaft. Daarnaast moet in Rotterdam net zo lang als in de rest van Nederland met de strippenkaart worden gereisd.

Remco Oosterhoff heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van Rotterdam.

Schriftelijke vragen ter schriftelijke beantwoording

College van B&W van Rotterdam
Coolsingel 40
3011 AD ROTTERDAM

Rotterdam, 15 juni 2006


Geachte college,

In het AD/Rotterdams Dagblad van heden wordt melding gemaakt van het verdwijnen van de strippenkaart in de Rotterdamse regio, nog voordat de OV-chipkaart landelijk is ingevoerd. Dat zou betekenen dat mensen die van buiten de regio met het Rotterdamse OV willen reizen, aangewezen zijn op twee verschillende betaalmethoden, die niet op elkaar aangesloten zijn. Bovendien verplicht het bezoekers die (in de eigen regio) nog geheel onbekend zijn met de OV-chipkaart deze te gebruiken, met alle verwarring van dien.

Dit verontrust mij in hoge mate en ik ben bang dat dit tot meer problemen zal leiden dan de invoering van het chip-parkeren. Bovendien is het een slecht signaal naar de vele bezoekers van Rotterdam, dat in héél Nederland met de strippenkaart kan worden gereisd, behalve in Rotterdam.

  1. Is het bericht juist dat in 2007 de strippenkaart uit de regio verdwijnt, terwijl in de rest van Nederland tot 2009 met de strippenkaart kan worden gereisd?
  2. Wie is bevoegd tot het nemen van die beslissing en waarom is de gemeenteraad niet geïnformeerd over het besluit?
  3. Bent u met mij van mening dat het afschaffen van de strippenkaart tot grote verwarring kan leiden, met name bij reizigers van buiten de stad?
  4. Bent u bereid om alles in het werk te stellen, om te zorgen dat in Rotterdam net zo lang met de strippenkaart kan worden gereisd, als in de rest van Nederland? Zo nee, waarom niet?
Overigens blijkt de invoering van de OV-chipkaart in de regio alles behalve eenvoudig te gaan. Zo zijn er regelmatig storingen en is er al ruimte vertraging ontstaan.
  1. Wat is betrouwbaarheid van het systeem (beschikbaarheid/punctualiteit) momenteel van de proef met de OV-chipkaart?
  2. Welk niveau van betrouwbaarheid is volgens u het minimum om over te kunnen gaan tot afschaffing van de strippenkaart en wanneer denkt u dat te bereiken?

Met vriendelijke groet,


Remco Oosterhoff
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-SGP: Strippenkaart naast OV-chipkaart'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > juni

Geen berichten gevonden