ChristenUnie wil mediavoorlichting op scholen

maandag 26 juni 2006 08:53

De ChristenUnie zal morgen tijdens het Tweede Kamerdebat over jeugd, geweld en media, staatssecretaris Van der Laan van Onderwijs en Cultuur vragen om geld vrij te maken voor media-educatie. “Op scholen moeten jongeren geholpen worden om op een verantwoorde wijze met de media om te gaan, inclusief het internetgebruik,” aldus Arie Slob van de ChristenUnie.

Slob: “Er zijn al enkele initiatieven op dit terrein, maar het zou goed zijn als de overheid dit op grotere schaal mogelijk maakt en financiert”. Uit een onlangs gehouden onderzoek door Rutgers Nisso Groep onder 11.000 jongeren tussen de 12 en 18 jaar, blijkt dat één op de vier jongens en één op de vijf meisjes naar eigen zeggen het afgelopen half jaar wel eens cyberseks met iemand heeft gehad. Vooral meisjes blijken vervolgens vatbaar voor misbruik.

Slob wil dat internetaanbieders standaard filters meeleveren bij hun producten. Nu moeten mensen daar nog speciaal naar vragen. Daarnaast hebben ook de muziekzenders en adverteerders hun verantwoordelijkheid te nemen. Het is teleurstellend dat MTV laat weten de discussie wel op prijs te stellen, maar niet bereid is de programmering aan te passen. Ook de ouders kunnen via ouderavonden op scholen actief geïnformeerd worden over de gevaren van de verschillende media. “Veel vaders en moeders weten gewoon niet waar hun kinderen mee bezig zijn. Televisie- en internetverbindingen in eigen kamers zijn niet in alle gevallen aan te bevelen”, aldus Slob.

Naar aanleiding van de groepsverkrachting in Rotterdam, met verwijzing naar de zogenaamde ‘gangstaclips' op MTV, organiseerde de ChristenUnie in februari een mediaconferentie in samenwerking met de NRCV en EO. Ook MTV was hierbij aanwezig.

Zie ook:
Dossier: mediaconferentie
Netwerk: MTV moet optreden tegen seks en geweld in videoclips - Netwerk.tv, 26 juni 2006
Slob schiet uit zijn slof - interview, Reformatorisch Dagblad, 24 juni 2006
Labels
Arie Slob
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil mediavoorlichting op scholen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > juni

Geen berichten gevonden