Steun voor Balkenende III moet verdiend worden

vrijdag 07 juli 2006 18:40

De ChristenUnie vindt het in het landsbelang dat, na de val van het kabinet, er een missionair kabinet komt dat een begroting voor 2007 kan opstellen en vervroegde verkiezingen voorbereidt. “Maar gedoogsteun komt in ons woordenboek niet voor. Net als vorige kabinetten zal dit tussenkabinet keer op keer de steun van de ChristenUnie moeten verdienen,” aldus Rouvoet.

Cruciaal is dat dit kabinet geen gewoon kabinet is. Dit minderheidskabinet zal terughoudend moeten zijn in het doorzetten van omstreden besluiten, zoals over het omroepbestel, de A6/A9 en een nationale politie.

De ChristenUnie steunt de behandeling van de begroting en het Belastingplan, maar houdt de handen vrij bij de beoordeling van de concrete voorstellen.

Rouvoet maakte duidelijk dat de ChristenUnie de kritische houding, met name over het asiel- en het sociale beleid van Balkenende II, ook de komende maanden zal voortzetten. Hij zei het moeilijk te kunnen begrijpen dat minister-president Balkenende minister Verdonk vorige week zo nadrukkelijk de hand boven het hoofd hield en haar opnieuw in zijn ploeg heeft opgenomen. “De kiezers moeten op 22 november er maar hun oordeel over geven dat CDA en VVD hebben gekozen voor voorzetting van het asielbeleid van deze minister,” aldus Rouvoet.
Labels
André Rouvoet
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Steun voor Balkenende III moet verdiend worden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > juli

Geen berichten gevonden