Draai CDA bij no-claim merkwaardig

maandag 18 september 2006 11:34

André Rouvoet (ChristenUnie) reageert met gemengde gevoelens op de draai die het CDA lijkt te maken ten aanzien van de no-claimregeling. “Eerst was het CDA tegen, maar nu blijkt dat de regeling te weinig oplevert, is ze voor afschaffing. De ChristenUnie was en is tegen de no-claimregeling. In ons verkiezingsprogramma stellen we voor om deze regeling per direct af te schaffen,” aldus Rouvoet.

Dat het CDA nu ook kritisch is over de regeling, is volgens Rouvoet op zichzelf winst. “Het CDA was tot nu toe warm voorstander van deze regeling, die met name ouderen, chronisch zieken en gehandicapten treft. Zij hebben nu eenmaal hoge zorgkosten, waardoor zij nooit iets terugzien van hun no-claim, terwijl ze wel de hogere premie betalen. In het nieuwe verkiezingsprogramma rept het CDA ook niet van afschaffen, terwijl dat wel de wens van het CDA-congres was. Dat zou dus een stap vooruit zijn.”

Tegelijk zit er volgens de ChristenUnie-voorman een bijsmaak aan de draai van het CDA: “Maxime Verhagen zegt nu dat hij de regeling wil terugdraaien, omdat die te weinig oplevert. Maar aangezien de no-claimregeling per definitie nadelig uitpakt voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten, is zijn boodschap dus dat het CDA de regeling wil handhaven als dat nadeel groter is! Nu dat nadeel voor mensen met hoge zorgkosten geen 2 miljard euro bedraagt, maar ‘slechts’ 150 miljoen, wil het CDA ervan af. Dat is toch wel een uiterst merkwaardige redenering.”
Labels
André Rouvoet
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Draai CDA bij no-claim merkwaardig'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > september

Geen berichten gevonden