Vervallen monumenten gered

donderdag 05 oktober 2006 18:26

Christenunie blij met hoge notering monumenten op lijstje voor Najaarsnota

De voortdurende inzet van de ChristenUnie voor monumenten wordt beloond. André Rouvoet verzocht de regering bij motie om € 135 miljoen ter beschikking te stellen voor monumenten. Minister Zalm reageerde hierop positief. Bij de najaarsnota staan de monumenten inmiddels bovenaan het verlanglijstje van Zalm.

1 februari 2006 is de nieuwe subsidieregeling Brim (Besluit Rijkssubsidiëring Instandhouding Monumenten) van kracht. De intussen opgelopen restauratieachterstanden bij bijvoorbeeld monumentale kerken werden hiermee niet opgelost. De invoering van een nieuwe regeling was voor de ChristenUnie natuurlijk alleen acceptabel wanneer het oude huiswerk snel werd afgemaakt.

Na vage toezeggingen van het kabinet bij de voorjaarsnota kwam minister Zalm in reactie op een motie van André Rouvoet eindelijk met een stevige toezegging dat hij bij de najaarsnota met geld over de brug zou komen. Hij voegde daar aan toe, dat als hij dat niet zou doen, hij met een heel goed verhaal zou moeten komen om dat uit te leggen. André Rouvoet: “Daar zullen we hem graag aan houden”.
Labels
André Rouvoet
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Vervallen monumenten gered'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > oktober

Geen berichten gevonden