Aantijging Verdonk misplaatst

ritaverdonk2donderdag 19 oktober 2006 19:09

Tineke Huizinga is verontwaardigd over de verwijten die minister Verdonk vanmorgen in haar richting uitsprak. In een Kamerdebat beschuldigde minister Verdonk Tineke Huizinga ervan haar uitzetbeleid te vergelijken met fascisme. Huizinga: “Volkomen onterecht”.

In een Netwerkuitzending vanavond maakt Huizinga duidelijk dat het juist haar bedoeling niet is die vergelijking te trekken.

In een artikel in Christenen in Contact, de kerkelijke zondagskrant van de EO, staat de opmerking dat uitzettingen soms, ook al is het een totaal andere situatie, doen denken aan hoe de Duitsers vroeger de joden kwamen ophalen.‘ Dat, aldus Huizinga, zijn letterlijke uitspraken van oudere mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Het leeg aantreffen van de huizen van de gezinnen die ’s nachts of vroeg in de ochtend zijn opgehaald, wekt bij deze mensen deze associatie.

Tineke Huizinga: “Laten we nu ophouden beschuldigingen uit te spreken en werken aan een rechtvaardig asielbeleid met een breed draagvlak onder de bevolking. Dat zet meer zoden aan de dijk.”
Labels
Tineke Huizinga
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Aantijging Verdonk misplaatst'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > oktober

Geen berichten gevonden