Henk Geurts overleden

Overlijden Henk2maandag 04 december 2006 13:00

Op zondag 3 december is gewaardeerd raadslid Henk Geurts overleden. Henk werd op 22 november getroffen door een slagaderlijke hersenbloeding, waarna hij in kritieke toestand is opgenomen in het ziekenhuis. Na dit korte ziekbed is Henk op eerste adventszondag thuisgehaald door zijn Hemelse Vader.

Samen met het bestuur en de fractie van Barneveld zijn wij geschokt door het verlies van Henk. Allereerst gaan onze gedachten uit naar de familie van Henk, zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen, nu zij hun zorgzame echtgenoot en vader moeten missen.

Henk was de nestor van de gemeenteraad. Met 36 jaar ervaring als raadslid, was hij zeer ervaren. Deze ervaring zette hij met veel enthousiasme en werklust in voor de ChristenUnie en voor de gemeenteraad. Het motto van Henk was 'als christen dienstbaar zijn voor je medemens'. Zesendertig jaar heeft Henk met zijn raadslidmaatschap de Barneveldse gemeenschap willen dienen. Eerst namens de Boerenpartij, daarna namens de RPF, die in 2000 fuseerde met de GPV tot de ChristenUnie. Ook is hij van 1982 tot 1989 lid van de provinciale staten van Gelderland geweest namens de RPF. Ondanks zijn nierziekte heeft Henk altijd vol overgave zijn werk gedaan.

In Henk verliezen we een betrokken christen, een kundig raadslid en gewaardeerd mens. Wij zijn dankbaar voor alles wat Henk voor de christelijke politiek betekend heeft.

We wensen zijn vrouw en familie Gods bijzondere steun toe in deze moeilijke tijd.


Peter Blokhuis (voorzitter landelijk bestuur ChristenUnie), André Rouvoet (fractievoorzitter Tweede Kamerfractie ChristenUnie), Henk van Rhee (directeur ChristenUnie)
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Henk Geurts overleden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > december

Geen berichten gevonden