Energiecompensatie voor wie écht in de kou zit

dinsdag 05 december 2006 10:48

Energiecompensatie voor mensen die echt in de kou zitten. Dat is wat de Micha Campagne en de Evangelische Alliantie samen willen bereiken met hun oproep om de energiecompensatie van 52 euro door te geven aan de voedselbanken. Deze compensatie is in november door de energiebedrijven gestort op de rekeningen van Nederlandse burgers. De ChristenUnie is deelnemer aan de Micha-campagne en vindt de oproep een goed initiatief.

In voorjaar 2006 heeft het kabinet de compensatie van € 52,- toegezegd aan de Tweede Kamer. Die wilde namelijk dat het kabinet de terugval in koopkracht compenseerde die ontstond door de stijgende energiekosten. De Micha Campagne en Evangelische Alliantie roepen iedereen die er tóch al warmpjes bij zit, op om dit onlangs ontvangen bedrag over te maken aan de voedselbanken in Nederland. Dit kan door het bedrag te storten op gironummer 60 17 573 t.n.v. Stichting Voedselbank Nederland te Rotterdam. Zo komt de meevaller alsnog ten goede van de mensen die echt iets tekort komen.

Signaal
Met de oproep willen de Micha Campagne en de Evangelische Alliantie een dubbel signaal afgeven. Het is een appèl op de overheid om haar burgers niet in de kou te laten staan en meer werk te maken van effectieve armoedebestrijding. Tegelijk worden burgers opgeroepen om iets extra’s te doen voor wie het minder heeft. Het weggeven van de energiecompensatie sluit naadloos aan bij het motto van de Micha Campagne: ‘Alles wat je gekregen hebt…, … alles wat je te geven hebt.’

De Micha Campagne roept christenen in Nederland op om hun verantwoordelijkheid te nemen voor armoede en onrecht in de wereld, veraf en dichtbij, en aan de slag te gaan.

Labels
Partij

« Terug

Reacties op 'Energiecompensatie voor wie écht in de kou zit'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > december

Geen berichten gevonden