ChristenUnie ziet uit naar nieuwe fase kabinetsonderhandelingen

dinsdag 19 december 2006 18:45

De inhoudelijke onderhandelingen kunnen van start gaan. De ChristenUnie vindt dat een goede zaak. Vanaf januari beginnen de programmatische onderhandelingen in de hoop dat deze kunnen leiden tot een spoedige totstandkoming van een nieuw kabinet. Dit is de stand van zaken, volgens het eindverslag van de informateur, nadat hij zijn gesprekken met fractievoorzitters Balkenende, Bos en Rouvoet heeft afgerond.

Bereidwilligheid Balkenende, Bos en Rouvoet

De ChristenUnie heeft al ten tijde van de campagne gezegd in beginsel bereid te zijn om gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet aan te gaan, mocht dit nodig zijn. De grote winst van de SP bij de verkiezingen leidde echter tot de conclusie dat eerst moest worden onderzocht of een coalitie met de SP mogelijk was.

Nadat de informateur heeft laten weten dat een coalitie waaraan zowel SP als het CDA deelnemen, niet mogelijk is, heeft Rouvoet herhaald dat hij bereid is verkennende gesprekken aan te gaan over de vorming van een coalitie met CDA en PvdA. Het eindverslag van informateur Hoekstra maakt duidelijk dat een kabinet CDA/PvdA/ChristenUnie mogelijk is en dat gesprekken over de vorming van een dergelijk kabinet de steun hebben van zowel het CDA, als de PvdA, als de ChristenUnie.

Rouvoet is blij met de komst van Herman Wijffels, voormalig voorzitter van de SER, die na zijn benoeming tot nieuwe informateur de onderhandelingen zal gaan leiden.

Bij de start van de onderhandelingen over een mogelijk nieuw regeerakkoord staat de ChristenUnie voor een grote uitdaging. Bij die onderhandelingen zullen moeilijke onderwerpen worden besproken. Uiteindelijk zal worden bekeken of er een regeerakkoord kan worden gesloten en of een nieuw kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie mogelijk is.

Zie ook:

Labels
André Rouvoet
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie ziet uit naar nieuwe fase kabinetsonderhandelingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > december

Geen berichten gevonden