Frans Hamelink nieuwe gedeputeerde ChristenUnie Zeeland

Zeelandbrug panorama1dinsdag 12 juni 2007 13:40

De fractie van de ChristenUnie heeft na het vertrek van gedeputeerde Jaap van Ginkel de heer Frans Hamelink voorgedragen als nieuwe gedeputeerde.

Vorige week heeft ChristenUnie gedeputeerde Jaap van Ginkel besloten af te treden als gedeputeerde. Hij heeft dit besluit genomen op medisch advies. Jaap van Ginkel is slechts korte tijd gedeputeerde geweest.

Zijn collega's uit het college van gedeputeerde staten vinden het erg jammer dat hij vertrekt, maar begrijpen en respecteren zijn beslissing. Toine Poppelaars: "In de korte tijd dat we met Jaap hebben samengewerkt, heeft hij getoond dat hij een zeer integere en betrokken bestuurder is, maar Jaap is vooral ook een warm, oprecht mens en prettige collega. Dat hij zich gedwongen ziet te stoppen vanwege door hem ervaren zwaarte van de baan betreuren wij natuurlijk in de eerste plaats vooral voor hem zelf, maar zeker ook voor ons college en voor Zeeland."

De fractie van de ChristenUnie heeft Frans Hamelink voorgedragen als nieuwe gedeputeerde. Frans Hamelink is 62 jaar en woont in Zaamslag. Hij was directeur van arbeidsintegratiebedrijf Dethon in Zeeuws-Vlaanderen. Hamelink is een ervaren bestuurder. Binnen de ChristenUnie heeft hij de diverse bestuursfuncties bekleed en is raadslid geweest in Terneuzen.

Op dit moment is Hamelink lid van het dagelijks bestuur van het waterschap Zeeuws-Vlaanderen.

Met zijn voordracht is een goede opvolger gevonden voor Jaap van Ginkel. Hij krijgt onder andere de waterhuishouding, waterkeringen en natuur en landschap in zijn portefeuille. Het college van gedeputeerde staten is verheugd over de snelheid waarmee de statenfractie van de ChristenUnie de opvolging van de heer Van Ginkel heeft opgepakt en heeft aangegeven dat het college zeer te spreken is over kandidaat-opvolger Frans Hamelink.

Het is de bedoeling dat Hamelink in de vergadering van provinciale staten van 29 juni a.s. zal worden geïnstalleerd.

Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Frans Hamelink nieuwe gedeputeerde ChristenUnie Zeeland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > juni

Geen berichten gevonden