Rouvoet krijgt warm onthaal op Flevo

rouvoet op flevo2007dinsdag 21 augustus 2007 08:00

André Rouvoet is één van de weinige sprekers die je elk jaar wel op Flevo tegenkomt. Dit jaar heeft hij het politieke debat overgelaten aan Arie Slob: “Een minister mag niet buiten de Tweede Kamer om in discussie gaan met een kamerlid,” verklaart hij. Wel komt hij een uur lang praten over zijn portefeuille Jeugd en Gezin, en beantwoordt hij vragen uit de zaal.

Als minister Rouvoet wordt aangekondigd, klinkt een gejuich alsof Oranje de winnende penalty erin schiet. Ruim een uur praat Rouvoet, voornamelijk over de jeugdzorg, gezinsvoogden en jongeren met problemen; “Het woord probleemjongeren wil ik niet gebruiken,” aldus Rouvoet. De minister vertelt ook over zijn eigen jeugddromen: “Ik kan natuurlijk zeggen dat ik toen ik drie was al de politiek in wilde, maar dat zal niemand geloven. Eigenlijk ben ik me pas aan het eind van mijn studie gaan interesseren in de politiek. Ik ben toen begonnen als fractiemedewerker en heb me langzaam verder ontwikkeld.”

Na zijn spreekuur heeft Rouvoet meteen weer andere verplichtingen. Zo moet er voor de camera van Manuel Venderbos een felicitatie voor het festival worden opgenomen in verband met de dertigste verjaardag. Rouvoet: “Bij deze wil ik het Flevo Festival van harte... oh, wacht het heet nu anders hè?” Take 2: “Bij deze wil ik het Xnoizz Festival van harte...” Bij de derde poging komt Rouvoets gelukwens wel goed op band, waarna hij zelfs nog de tijd vindt een paar vragen voor de Flevosite te beantwoorden!

Hoe ervaart u de sfeer op Flevo?
“Hetzelfde als altijd, het is voor mij nog steeds het Flevo festival wat het 30 jaar geleden was. Het is steeds weer één van die momenten dat je onder de indruk bent van de manier waarop jonge mensen elkaar vanuit het geloof herkennen en ontmoeten en het gewoon een paar dagen heel erg goed en fijn met elkaar hebben. Dit is feest!”

U bent elk jaar op Flevo, maar is er op Low Lands niet veel meer voor u te winnen?
“Het gaat me niet om winnen. Waar het mij om gaat, is mijn verhaal kunnen vertellen, de boodschap uitdragen. Dat doe ik overal waar ik word uitgenodigd , als christenpoliticus, minister of vice-premier, dus ook op Flevo. Ik hecht er ook aan elk jaar op Flevo te zijn, maar als ik door Low Lands word uitgenodigd, ga ik ook. Ik loop nergens voor weg.”

Bron: Website Xnoizz Flevo Festival / Thijs Noorlandt

Labels
André Rouvoet

« Terug

Nieuwsarchief > 2007 > augustus

Geen berichten gevonden