ChristenUnie verwacht veel van plannen spoor

treindinsdag 28 augustus 2007 20:11

De ChristenUnie wil dat er de komende tien jaar fors wordt geinvesteerd in uitbreiding van het spoor. Ernst Cramer: "De ambitie van het kabinet om het spoorvervoer 5% per jaar te laten groeien moet zichtbaar worden in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport dat binnenkort verschijnt".

Ernst Cramer reageert hiermee op het pleidooi dat NS-topman Veenman vandaag deed om 8 miljard euro extra vrij te maken. Cramer: "Het is goed dat een van de partijen die de groei van 5% mee moet realiseren op deze wijze invulling geeft aan haar verantwoordelijkheid. Ik ga mij op dit moment niet uitlaten over bedragen. Ik ben benieuwd naar de plannen van het kabinet. Maar dat de hoge groeiambitie niet kan worden gerealiseerd zonder forse investeringen is duidelijk."

Concrete projecten
De ChristenUnie wil dat dit jaar concrete projecten in gang worden gezet. "Aanleg van nieuw spoor duurt jaren. We mogen de nieuwe reizigers die nu voor het spoor hebben gekozen niet over een aantal jaar weer verliezen omdat de capaciteit van het spoor te klein is." De ChristenUnie heeft eerder o.a. gepleit voor extra inhaalsporen en zal bij de begrotingsbehandeling in december hier opnieuw op aandringen bij de minister.

Labels
Ernst Cramer
Tweede Kamer
Verkeer & Vervoer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie verwacht veel van plannen spoor'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > augustus

Geen berichten gevonden