Martha van Abbema-Wijtsma nieuwe wethouder Twenterand

abbemadinsdag 06 november 2007 14:27

Martha van Abbema-Wijtsma volgt haar partijgenoot B. Lambers op die vorige week besloot te vertrekken.

Van Abbema is amper twee jaar raadslid maar heeft naar eigen zeggen bewust voor een politieke carrière gekozen. Toen zij in de gemeenteraad stapte, heeft zij haar baan als verpleegkundige opgegeven. Zij is getrouwd en heeft zes zonen. "Kinderen opvoeden kun je niet opnieuw doen", geeft zij het belang van het gezinsleven aan. Daarom ook zal haar man, die een baan heeft bij een bank, vaker thuis zijn en minder uren werken.

Fractieleider G. Smelt van de ChristenUnie in Twenterand zegt dat de partij achter de voordracht van mevrouw Van Abbema staat. In Twenterand is het de eerste vrouwelijke wethouder die namens de ChristenUnie deel uitmaakt van het college van burgemeester en wethouders.

Fractieleider Smelt heeft er bewust voor gekozen zelf geen wethouder te worden. "Alhoewel het conform de lijstopvolging logisch leek dat de fractievoorzitter in deze de vacature zou vervullen, deelde hij de fractie mee niet beschikbaar te zijn", meldt Smelt.

In de gesprekken die werden gevoerd met Martha Van Abbema bleek, dat zij het wethouderschap graag wil uitvoeren. "Zij is erg ambitieus", zegt Smelt. ,,Zij heeft mij wel gevraagd of ik fractieleider wil blijven. Ik heb haar verzekerd dat ik dat zal doen."

Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Martha van Abbema-Wijtsma nieuwe wethouder Twenterand'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > november

Geen berichten gevonden