'ChristenUnie Limburg komt in gemeenteraden'

roermonddinsdag 13 november 2007 10:21

De ChristenUnie Limburg rekent erop bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 de eerste zetel(s) in de wacht te slepen. Dat bleek gisteravond in Roermond tijdens de presentatie van het beleidsplan voor de komende vier jaar.

Op de 'open ledenvergadering' in congrescentrum Forum, waar naartoe de leden ook vrienden en kennissen konden meenemen, zei Klaas Koelewijn "te geloven" in het behalen van raadszetels, vanwege de gestage groei van de ChristenUnie Limburg. Koelewijn was begin vorig jaar lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg. Bij die verkiezingen had zijn partij slechts een kleine duizend stemmen tekort voor een zetel. De ChristenUnie in Limburg heeft inmiddels een grotere achterban: het ledental is in korte tijd verdubbeld tot 150.

De ChristenUnie wil zich in de provincie Limburg wortelen door zich sterk te maken voor 'christelijke-sociale politiek op lokaal niveau', legde gisteravond Tweede Kamerlid Arie Slob uit. Koelewijn zette daarna uiteen hoe de partij dat gaat doen. Tijdens een zogenoemde kaderdag op 1 december in Roermond, komt Tweede Kamerlid Ernst Cramer spreken over gemeentepolitiek. De kaderdag moet leiden tot minimaal drie lokale teams, die uitgroeien tot lokale Unies die zullen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Koelewijn: "Maar het kunnen er ook zes worden." Volgens het Beleidsplan 2008-2011 gaat het om de plaatsen Brunssum, Heerlen, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen en Venlo.

Waterschapsverkiezingen
Voor het zover is, wil de ChristenUnie zich volgend jaar profileren in de Waterschapsverkiezingen en in 2009 in de Europese Verkiezingen. De open ledenvergadering besloot een Waterschapscommissie in te stellen die in nauwe samenwerking met het afdelingsbestuur de Waterschapsverkiezingen gaat voorbereiden.

Het Beleidsplan 2008-2011 voorziet ook in het opzetten van een schaduwfractie om het politieke kader te vormen voor de provinciale en gemeentepolitiek. Een ander voornemen is het oprichten van een Limburgse afdeling van de jongerenorganisatie PerspectieF.

Bron: Nederlands Dagblad, 13 november 2007

Foto: www.roerstad.com

Labels
In de media
In het land

« Terug

Nieuwsarchief > 2007 > november

Geen berichten gevonden