Slob: 'Speciaal onderwijs verdient steun op politiek en bestuurlijk niveau'

fotoboekautistenmaandag 03 december 2007 12:28

Maandag 3 december ontving ChristenUniefractievoorzitter Slob in perscentrum ‘Nieuwspoort’ in Den Haag uit handen van voorzitter mr. L.J. Verhulst van de WEC-Raad het eerste exemplaar van het fotoboek ‘Autist op weg in werkelijkheid’. Het boek, waaraan door de samenstellers ruim twee jaar is gewerkt, schetst een indringend beeld van het leven en leren van kinderen met autisme op ‘De Zonnehoek’, een school voor speciaal onderwijs in Apeldoorn.

Slob maakt zich al jaren sterk voor het speciaal onderwijs en was ‘aangenaam getroffen’ dit boek als eerste in ontvangst te mogen nemen.

Steunpilaar
Aanbieder van het boek was de heer mr. L.J. Verhulst, voorzitter van de WEC-Raad. Deze organisatie behartigt de belangen van alle vormen van speciaal onderwijs in Nederland. ‘Goed overleg met de politiek is voor een adequate belangenbehartiging essentieel’, aldus Verhulst, ‘De heer Slob is binnen dat overleg altijd een steunpilaar geweest voor het speciaal onderwijs.’ Hij overhandigde hem het boek en bedankte hem, namens de WEC-Raad, voor zijn inspanningen ten behoeve van het speciaal onderwijs.

Kwetsbare groep leerlingen
Net als de WEC-Raad, zet ook de ChristenUnie zich in voor de leerlingen in het speciaal onderwijs. Vanuit zijn politieke overtuiging wil Slob goede zorg en begeleiding bieden aan kwetsbare kinderen. Hij constateert echter dat er door de politiek en de media weinig aandacht wordt geschonken aan leerlingen in het speciaal onderwijs. En dat is onterecht, want deze relatief kleine groep leerlingen is juist erg gebaat bij steun op politiek en bestuurlijk niveau. Die steun is nodig zodat deze leerlingen zich op school maximaal kunnen ontwikkelen en zichzelf zelfs kunnen overtreffen. ‘Autist op weg in werkelijkheid’ brengt deze groep in beeld - en daarmee onder de aandacht .

Arie Slob sprak de hoop uit dat dit boek een groot bereik mag vinden. Niet alleen bij ouders, docenten en andere betrokkenen, maar zeker ook binnen de politiek. Zodat deze kinderen de steun krijgen die ze verdienen.

(Foto: De heer mr. L.J. Verhulst (rechts) en de heer A. Slob tijdens de boekpresentatie.)

Labels
Arie Slob
Onderwijs
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Slob: 'Speciaal onderwijs verdient steun op politiek en bestuurlijk niveau''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > december

Geen berichten gevonden