André Rouvoet verzorgt eerste bijeenkomst Fellowsprogramma

fellowshipprogrammamaandag 13 oktober 2008 15:00

Het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie komt met een ‘Fellowsprogramma’. Daarin is ruimte voor 15 talentvolle jonge denkers tussen de 20 en de 28 jaar. In het programma maken de deelnemers kennis met het christelijk-sociale denken. “De ChristenUnie moet meer inzetten op de ontwikkeling van jong talent en het doorgeven van onze traditie. Dit is daarin een cruciale stap”, aldus Geert Jan Spijker, medewerker van het WI.

Met het programma wil het WI de jonge talenten kennis laten maken met belangrijke denkers uit de traditie van het christelijke denken over politiek als Augustinus, Calvijn, Groen, Kuyper, Dooyeweerd, Goudzwaard en Schuurman. De deelnemers lezen niet alleen hun werk, maar worden in twaalf discussiebijeenkomsten iedere maand ook door een deskundige bijgepraat over centrale thema's in het christelijk sociale denken. Uiteindelijk moet dat leiden tot de publicatie van een serie essays die door de jongeren worden geschreven.

Het programma loopt een jaar en begint DV in januari 2009. In die eerste bijeenkomst geeft minister André Rouvoet een inleidend college en zullen de deelnemers het gesprek met hem aangaan.

Het fellowsprogramma is een initiatief van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie in samenwerking met PerspectieF (ChristenUnie-jongeren) en de Kaderschool van de ChristenUnie.

Meer informatie op: www.wi.christenunie.nl/fellows

 

Labels
Partij
Wetenschappelijk Instituut

« Terug

Reacties op 'André Rouvoet verzorgt eerste bijeenkomst Fellowsprogramma'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > oktober

Geen berichten gevonden