Van Middelkoop viert Kerst in Uruzgan

mindef_afghanistanvrijdag 26 december 2008 09:46

Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) heeft deze week een verrassingsbezoek gebracht aan de Nederlandse militairen in Afghanistan. Ter gelegenheid van Kerst bezocht de minister militaire bases in Kabul, Tarin Kowt en Kandahar. Ook deed hij enkele vooruitgeschoven posten aan bij Chora en Buman, in de provincie Uruzgan.

Kerstavond bracht Van Middelkoop door op Kamp Holland, bij Tarin Kowt. Met zo'n 1500 Nederlanders is dit de grootste Nederlandse basis in Afghanistan. Van Middelkoop zei daar tegen de militairen dat Afghanistan hem doet denken aan het land van de Bijbel. ,,In elk geval past dit landschap goed bij de kerstdagen. Of je nu religieus bent of niet, de dagen van Kerst staan in het teken van hoop. Hoop voor jullie, hoop voor mij. Maar ook hoop voor de mensen in Afghanistan en hoop voor een goede en veilige afloop voor ons allen.''

2009 wordt voor de NAVO-macht in Afghanistan een cruciaal jaar, hield de minister zijn manschappen voor. ,,We zullen moeten doorpakken. Jullie kunnen rekenen op mijn vertrouwen.''

Donderdagavond laat keerde Van Middelkoop terug in Nederland. Het was de vijfde keer dat hij Afghanistan bezocht sinds hij begin 2007 minister van Defensie werd.

Een volledige sfeerimpressie van ND-verslaggever Aldwin Geluk kunt u lezen in het Nederlands Dagblad van zaterdag 27 december 2008. Vanaf zaterdag 27 december 2008 kunt u deze krant kopen via de losse verkoop of de digitale editie.

 

 

Labels
Defensie
Eimert van Middelkoop
In de media

« Terug

Reacties op 'Van Middelkoop viert Kerst in Uruzgan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > december

Geen berichten gevonden