Opmerkelijke wethouderswissel in Katwijk

maandag 01 maart 2004 20:39

Oude en nieuwe wethouder gemeente Katwijk

Door: Marcel Haasnoot

De in eind oktober gefuseerde ChristenUnie Katwijk-Rijnsburg-Valkenburg begon wel heel bijzonder. Binnen een maand na oprichting kondigde de Katwijkse wethouder Jan Post aan dat hij wilde stoppen om zodoende meer tijd te hebben voor zijn gezin. In de drie huidige gemeenten heeft de ChristenUnie 2 wethouders en 9 raadsleden. In november 2005 zal een nieuwe gemeenteraad worden gekozen, waarbij bij gelijkblijvende stemverhoudingen er mogelijk 1 wethouder en 6 raadsleden over blijven.

Vooruitlopend op de fusie en gezien de kwaliteiten van de wethouder in Rijnsburg, Gerard Mostert, ging de voorkeur naar hem uit. Een wethouder moet normaal gesproken binnen een jaar in de gemeente wonen. Omdat de gemeente fuseert verleende de Katwijkse raad dispensatie voor deze eis. In Rijnsburg zal Jaap de Mooij, de alom gerespecteerde fractievoorzitter, de functie van wethouder op zich nemen voor de laatste twee jaar van Rijnsburg als zelfstandige gemeente.

Dankbaar is de ChristenUnie aan de Here vanwege de invulling, en ook vanwege de snelheid waarmee de opvolging geregeld was. Donderdagavond maakte Jan het bekend, en na drie dagen en een rustdag was het op maandagavond rond. Allen worden be√ędigd op 4 maart jl.

Foto: links oud-wethouder Jan Post, rechts nieuwe wethouder Gerard Mostert


Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Opmerkelijke wethouderswissel in Katwijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2004 > maart

Geen berichten gevonden