Catherine zoekt prostituees

vrijdag 02 april 2004 17:07

Bron: persbericht stichting De Rots

Catherine Keyl zal aanstaande zaterdag 3 april om 13:45 uur samen met initiatiefnemer stichting De Rots het project “Roos van Sharon”, officieel van start laten gaan. Dit project heeft als één van de grootste doelen prostituees te helpen om weer een maatschappelijk en sociaal leven te krijgen. Vanwege de druk en de bedreigingen van hun pooiers, players en loverboys zal dit allemaal gebeuren op een geheime locatie.

Catherine Keyl is in het kader van het programma Catharine zoekt God samen met Yvette Lont de prostitutiebuurt ingegaan en was geshockeerd door wat zich daar allemaal afspeelde en de manier hoe vrouwen en meisjes onder dwang van hun pooiers en loverboys betaalde sex moesten hebben met mannen.

Yvette Lont, raadslid van de ChristenUnie te Amsterdam, is zelf ook prostituee geweest en heeft ook onder dwang van haar loverboy dit werk moeten doen. Zij weet hoe moeilijk het is en kent de gevaren die je oploopt als je uit deze wereld wil stappen.

Catharine kan het niet meer aanzien hoe jonge vrouwen en meisjes in de prostitutie worden gedwongen en vanwege de gevaarlijke bedreigingen geen kans zien hieruit te ontsnappen.

Catharine beseft dat dit initiatief wel een druppel op een gloeiende plaat is, maar hoopt door dit opvangcentrum meerdere druppels in het land los te krijgen, om zo deze gloeiende plaat van verschrikking en vernedering af te koelen.

Met de opening van het project Roos van Sharon zal Catharine de zoektocht naar de prostituee die gedwongen prostitueert openen. Het opvangcentrum zal zich ook gaan inzetten voor het afkicken van drugsverslaafden volgens een vierpijler traject. Een herstel-, opleidings- en werkervarings-, geloofstraject volgens Christelijke waarden en normen.

Overige sprekers van zullen zijn:

* Tineke Huizinga, 2e Kamerlid van de ChristenUnie

* Teun Stortebeker, directeur van stichting de Hoop

* Standup comediant Dr. Johnny Love 

* Yvette Lont, initiatiefnemer

Er zal gelegenheid zijn om Catharine Keyl en Yvette Lont persoonlijk te woord te staan.
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Catherine zoekt prostituees'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2004 > april

Geen berichten gevonden