Personalia: ChristenUnie wethouder in IJsselstein

maandag 07 februari 2005 15:47

Kees van Kranenburg (42 jaar) is benoemd als wethouder in IJsselstein. Hij zit tot en met maart 2006 in het nieuwe college. De andere wethouders komen van CDA, PvdA en GroenLinks. Deze partijen bereikten op 23 december 2004 een coalitieakkoord.
 
In zijn ‘maidenspeech’ dankte Kranenburg de raad voor het vertrouwen: “Ik ben voor de meesten een geheel nieuw gezicht. Het duale stelsel waarbij wethouders geen lid zijn van de raad, opent deze mogelijkheid. De situatie waarin het college van start gaat is niet de meest gemakkelijke. De eerstvolgende verkiezingen zijn over een goed jaar. Partijen bereiden zich daarop voor, wat veelal leidt tot een wat verdergaande neiging tot profilering. Op zich is dat uitstekend. Maar ik hoop dat het een constructieve samenwerking tussen raad en college niet belemmert. Dat is niet in het belang van de inwoners van IJsselstein. Vanuit mijn positie doe ik in ieder geval mijn best er een bestuurlijk succesvol jaar van te maken.”

Kees van Kranenburg was bij Imon W&S B.V. consultant op het terrein van personeel en organisatie (met name werving en selectie). Hij is sinds 2003 lid van de Provinciale Staten van Utrecht voor de ChristenUnie. Daarvoor heeft hij diverse bestuurlijke functies vervuld binnen de ChristenUnie, laatstelijk als voorzitter van de ChristenUnie Driebergen. Kees van Kranenburg is gehuwd, vader van vier kinderen (6-15 jaar) en is woonachtig te Driebergen-Rijsenburg. De portefeuilles van de nieuwe wethouder zijn:
 
• Programma Werk en inkomen  
• Programma Onderwijs    
• Activiteit Brede school in Programma Welzijn  
• Personeelsbeleid (Bedrijfsvoering)
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Personalia: ChristenUnie wethouder in IJsselstein'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > februari

Geen berichten gevonden