ChristenUnie Gouda organiseert Thema-avond Vrijwilligerswerk

donderdag 27 januari 2005 23:39

ChristenUnie Gouda heeft een avond georganiseerd rondom het thema vrijwilligerswerk. Op de avond kwam een groot aantal vrijwilligers af vanuit de hele regio. Tineke Huizinga, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie was één van de sperkers.
 
Tineke Huizinga benadrukte vooral dat het vrijwilligerswerk waardering en respect verdient. En ook gaf ze aan dat de ChristenUnie ervoor is dat er een zekere beloning staat tegenover vrijwilligerswerk.
 
Met de zaal werd gediscussieerd over de vraag hoe vrijwilligerswerk gestimuleerd kan worden. Een van de ideeën uit de zaal was het idee om bedrijven fiscaal te stimuleren om werknemers de mogelijkheid te geven tijd te besteden aan vrijwilligerswerk. Een ander idee dat geopperd werd, was de mogelijkheid om op individueel niveau via de belasting een aftrekpost te creëren voor tijd die aan vrijwilligerswerk besteed is. De Tweede Kamerfractie gaat met deze ideeën aan de slag.
 
Gerard Schotanus (raadslid voor de ChristenUnie in Gouda) gaf aan dat de gemeentelijke activiteiten rondom het thema vrijwilligerswerk na 2001, het jaar van de vrijwilliger, enigszins stil zijn komen te liggen. Er zijn in dat jaar een aantal ideeën genoemd, zoals de vrijwilligerspenning. Onlangs heeft de fractie van de ChristenUnie in Gouda gepleit voor de vrijwilligersdatabank via Internet.
 
Al met al was het een geslaagde avond. Uit de enthousiaste reacties blijkt dat de organisatie van een thema-avond voor herhaling vatbaar is.
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Gouda organiseert Thema-avond Vrijwilligerswerk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > januari

Geen berichten gevonden